Ελληνικά
Giriş Tarihi : 16-12-2022 11:57

Η γρίπη της καμήλας τρομάζει την Ευρώπη

Η γρίπη της καμήλας τρομάζει την Ευρώπη

Ανησυχεί την Ευρώπη η γρίπη της καμήλας ή όπως είναι επιστημονικά γνωστή σύμφωνα με τη Ματίνα Παγώνη, "το αναπνευστικό σύνδρομο της Μέσης Ανατολής".

Ανησυχεί την Ευρώπη η γρίπη της καμήλας ή όπως είναι επιστημονικά γνωστή "το αναπνευστικό σύνδρομο της Μέσης Ανατολής".

Όπως τόνισε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη η μετάδοσή της γίνεται με τη στενή επαφή με την καμήλα, όμως δεν ανησυχεί ότι θα έχουμε πρόβλημα στην Ελλάδα. "Οι Βρετανοί ανησύχησαν γιατί πολλοί πήγαν σε αγώνες. Είναι γνωστή η νόσος από το 2012. Τα πρακτορεία όταν πας στη Μέση Ανατολή σε ενημερώνουν", είπε συγκεκριμένα μιλώντας στο Mega.

«Εμείς δεν έχουμε κίνδυνο. Δεν έχουμε περιστατικά, δεν πιστεύω ότι θα έχουμε και δεν νομίζω ότι προς το παρόν θα αντιμετωπίσουμε τέτοιο θέμα. Οι Βρετανοί ανησύχησαν γιατί είχαν πάει πολλοί από αυτούς στο Κατάρ», ενώ τόνισε ότι πολλοί από τους φιλάθλους στα γήπεδα του Κατάρ δεν φορούσαν μάσκα.

«Επιστημονικά είναι η νόσος της Μέσης Ανατολής. Συγκεκριμένα είναι το αναπνευστικό σύνδρομο της Μέσης Ανατολής. Η νόσος αυτή είναι γνωστή από το 2012. Κάπου 2.600 περιστατικά διαχειρίζονται παγκοσμίως από το 2012 και μετά», ανέφερε η κ. Παγώνη.

Όπως επισήμανε, η μετάδοση της νόσου γίνεται με την στενή επαφή, δεν είναι πολύ μεταδοτική σε σχέση με τον κορωνοϊό και την γρίπη Η1Ν1, αλλά ο ένας στους τρεις που νοσεί μπορεί να καταλήξει.

Για τις γιορτινές ημέρες η κ. Παγώνη συμβούλευσε να βάλουμε μάσκα όπου υπάρχει συνωστισμός και να χρησιμοποιούμε αντισηπτικό. "Όσοι πάνε σε τραπέζια καλό είναι να έχουν κάνει ένα τεστ για τον κορονοϊό γιατί μπορεί να είναι ασυμπτωματικοί" δήλωσε.

«Έχει μεγάλη σημασία να περάσει ωραία ο κόσμος, να αλλάξουν παραστάσεις και να ξεφύγουν από τις καταστάσεις, αλλά όσοι μείνουν στην Αθήνα και πάνε στα πολυκαταστήματα και σε χώρους που έχει πολύ κόσμο να φορέσουν τη μάσκα και να έχουν τα αντισηπτικά μαζί τους. Και καλό είναι όταν πάει ο κόσμος για ρεβεγιόν να κάνει και ένα τεστ για τον κορωνοϊό».

LMLM

LM