Ελληνικά
Giriş Tarihi : 11-04-2023 13:27

Παραιτήθηκε ο Χρήστος Τζανερίκος από το δικαστικό σώμα του Αρείου Πάγου

Παραιτήθηκε ο Χρήστος Τζανερίκος από το δικαστικό σώμα του Αρείου Πάγου

Παραιτήθηκε από το δικαστικό σώμα ο αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου Χρήστος Τζανερίκος, μετά τις επικρίσεις που προκλήθηκαν για τη δημόσια δήλωση του με την οποία ασκούσε κριτική σε διάταξη της κυβέρνησης για το κόμμα Κασιδιάρη.

Ο κ. Τζανερίκος επρόκειτο να προεδρεύσει του Α1 Τμήματος που θα κρίνει τη νομιμότητα συμμετοχής στις εκλογές, όλων των κομμάτων, συνεπώς κα του κόμματος Έλληνες. Στο τέλος του ερχόμενου Ιουνίου ο Χρήστος Τζανερίκος θα έβγαινε στην σύνταξη.

Μετά από αυτήν την εξέλιξη, την προεδρία του Α1 Τμήματος του Αρείου Πάγου θα αναλάβει η αρχαιότερη αρεοπαγίτης Ευδοξία Κιουπτσίδου, η οποία και θα προεδρεύσει της σύνθεσης των δικαστών που θα κρίνουν για τη νομιμότητα της συμμετοχής των κομμάτων.

Την Κυριακή ο Χρήστος Τζανερίκος χαρακτήρισε με δήλωση του την ρύθμιση της κυβέρνησης που ανέθετε στην Ολομέλεια των δικαστών του Α1 Τμήματος του Αρείου Πάγου (και όχι στην 5μελή σύνθεση όπως μέχρι σήμερα) την κρίση για το κόμμα Κασιδιάρη – όπως και τα άλλα κόμματα- ως πρωτοφανή παρέμβαση στο έργο του ανωτάτου δικαστηρίου, ενώ ανέφερε ότι η εν λόγω ρύθμιση ήταν δηλωτική δυσπιστίας και έλλειψης εμπιστοσύνης στο πρόσωπο του.

Της δήλωσής του ακολούθησε σφοδρή επίθεση από τον υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη που τόνισε μεταξύ άλλων, ότι η Βουλή νομοθετεί και όχι οι δικαστές, αλλά και του Ευάγγελου Βενιζέλου που κάλεσε τον ανώτατο δικαστικό σε αποχή από το καθήκοντα του και μάλιστα σε χρόνο άμεσο. Τελικά ο τελευταίος επέλεξε τον δρόμο της παραίτησης από το δικαστικό σώμα.

LMLM

LM