Ελληνικά
Giriş Tarihi : 14-06-2024 10:21

Η Κομισιόν δίνει το πράσινο φως για την εξαγορά της ΙΤΑ Airways από τη Lufthansa

Η Κομισιόν δίνει το πράσινο φως για την εξαγορά της ΙΤΑ Airways από τη Lufthansa

Μία ανάσα από την ολοκλήρωση το μεγάλο deal

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ετοιμάζεται να εξουσιοδοτήσει την εξαγορά από τη Lufthansa του 41% της ITA Airways αφού τόσο η γερμανική όσο και η ιταλική εταιρεία παρείχαν επανειλημμένες διαβεβαιώσεις για τη συμφωνία, δήλωσαν πηγές της Κομισιόν την Πέμπτη.

Ευρωπαϊκές πηγές προσκείμενες στον φάκελο δήλωσαν στο ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA ότι το πράσινο φως, εκτός από απροσδόκητες εξελίξεις της τελευταίας στιγμής, θα πρέπει να δοθεί ανεπίσημα τις επόμενες ημέρες.

Τα συνδικάτα που εκπροσωπούν τους υπαλλήλους της Lufthansa και της ITA Airways έστειλαν πρόσφατα κοινή επιστολή στην Ευρωπαϊκή Επίτροπο Ανταγωνισμού Margrethe Vestager ζητώντας να δοθεί το πράσινο φως στην επιχείρηση. Το ιταλικό υπουργείο Οικονομικών κατέχει την ITA, την εταιρεία που αντικατέστησε τη ζημιογόνο πρώην εταιρεία σημαίας Alitalia το 2021.

Πρόοδος στην αντιμετώπιση των αμφιβολιών της Vestager για τον ανταγωνισμό αναφέρθηκε την περασμένη εβδομάδα και το κύριο εκκρεμές ζήτημα λέγεται ότι αφορούσε τις πτήσεις μεγάλων αποστάσεων από το αεροδρόμιο Fiumicino της Ρώμης προς τις Ηνωμένες Πολιτείες.

euronews

LMLM

LM