Batı Trakya
Giriş Tarihi : 10-06-2023 20:53

ANTARSYA: Azınlığa karşı tehditlere ve milliyetçi ayrışmalara geçit vermeyeceğiz!

ANTARSYA: Azınlığa karşı tehditlere ve milliyetçi ayrışmalara geçit vermeyeceğiz!

 

Dora Bakoyanni’nin (Batı) Trakya’nın bir köyünde, Azınlık mensubu vatandaşlara hitaben yaptığı konuşmada eğer Yeni Demokrasi’ye (ND) oy vermezlerse, onlar için “işlerin çok zor olacağı” yönündeki açık şantaj, söz konusu partinin antidemokratik ve milliyetçi karakterini açıkça ortaya koyarken, diğer yandan dinî, dilsel ve etnik azınlıkların da Yunan devleti tarafından uğradıkları diyakronik baskıyı da gözler önüne sermiştir.

(Batı) Trakya’daki Azınlık, yıllarca kendisini kullanan ve şantaj yapan tüm siyasî partilere ve onların arabulucularına sırtını çevirmelidir.

ANTARSYA, tüm azınlıklara dinî ve etnik olarak kendilerini tanmlama hakkını tanıyor ve onların eşitliği ve haklarını pazarlık konusu yapmıyor.

(Batı) Trakya’daki Azınlık mensupları, kendilerini dinî ve etnik olarak nasıl tanımlarsalar tanımlasınlar, çoğunluktan vatandaşlarla birlikte kardeşçe yaşayabilirler ve onları kendi rekabetleri için kullanmak isteyen burjuva devletlere ve emperyalistlere karşı, Türk halkı ve diğer komşu halklarla aramızda köprü olabilirler.

Hep birlikte, bütün işçi sınıfı ve gençlikle birlikte, kardeşçe, hükümetlere ve egemen sınıfa, milliyetçiliğe ve ayrımlara karşı tüm işçilerin ortak hakları, barış ve özgürlük için mücadele edelim.

AdminAdmin