DÜNYA
Giriş Tarihi : 11-05-2023 12:40

Azeri-Ermeni sınırında çatışmada 1 ölü, 4 yaralı

Azeri-Ermeni sınırında çatışmada 1 ölü, 4 yaralı

Ermenistan güçlerinin uyarılara rağmen ateşi sürdürmesi üzerine Azerbaycan birliklerinin de gerekli müdahale tedbirlerinde bulunduğu ifade edildi.

Barış görüşmeleri yapan Azerbaycan ve Ermenistan, sınır birliklerine ateş açıldığı gerekçesiyle birbirlerini suçladı. Çatışmalarda bir Azeri askeri öldü, 4 Ermeni askeri yaralandı.  

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, sınırda Ermenistan güçlerinin sınır birliklerine ağır silahlarlar ateş açtığını duyurdu. Bakanlığın açıklamasında, dün akşam saatlerinde Basargeçer ilinin Zod bölgesi istikametindeki Ermenistan ordusu mevzilerinden Azerbaycan ordusunun mevzilerinin yoğun ateş altına alındığı bildirildi.

Ermenistan ordusunun açtığı ateşte bir Azerbaycan askerinin hayatını kaybettiği kaydedildi.

Ermenistan güçlerinin uyarılara rağmen ateşi sürdürmesi üzerine Azerbaycan birliklerinin de gerekli müdahale tedbirlerinde bulunduğu ifade edildi.

Ermenistan Savunma Bakanlığı da Azeri güçlerinin askeri pozisyonlarını topçu ateşine tuttuğunu ve 4 askerin çatışmada yaralandığını duyurdu.    

ki ülke arasında Dağlık Karabağ sorunun çözüme kavuşturulması için barış görüşmeleri yapılıyor.

İki ülke lideri pazar günü Brüksel'de görüşecek

İki ülke lideri, pazar günü AB himayesinde Brüksel'de görüşecek. 

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken geçen hafta yaptığı açıklamada, ülkesinin ev sahipliğinde Ermenistan ve Azerbaycan Dışişleri heyetleri arasındaki görüşmelerde “elle tutulur ilerleme kaydedildiğini” ve “nihai bir anlaşmanın artık ulaşılabilir” olduğunu söylemişti.

Dağlık Karabağ'daki savaşlar

Azerbaycan ve Ermenistan arasında 2020 yılı sonbahar aylarında Dağlık Karabağ’da 6 hafta süren savaş 6 bin 500 kişinin yaşamını yitirmesine yol açmıştı.

Bu savaşta Azerbaycan, Sovyetler Birliği’nin çökmesinin ardından 1991 yılında patlak veren ve yaklaşık 30 bin kişinin öldüğü savaşta kaybettiği toprakların önemli bir kısmını geri almıştı.,euronews

LMLM

LM