Batı Trakya
Giriş Tarihi : 23-12-2023 14:14

Batı Trakya’da bir dünya rekoru kırıldı

Batı Trakya’da bir dünya rekoru kırıldı

Batı Trakya’nın Rodop ilinin Sendelli (Dimi) köyünden Sezer Kovalak, avladığı balık ile dünya rekorlarından birini kırdı.

Sezer Kovalak, 25 Ekim Çarşamba sabahı Sarıyer (Arogi) sahili yakınlarında, zıpkınla, 31,5 kilogramlık bir Akya (Lichia amia) balığı avladı.

Yaklaşık 11 metre derinlikte avlanan bu balık, bugüne kadar zıpkınla avlanılan, türünün en büyük balığı olarak kayıtlra geçti.

Sezer Kovalak’tan önce bu rekor, 30 kilogram ile, yine Yunanistan’ın Santorini adasından Stelios Kostoğlu’nca kırılmıştı.

Sezer Kovalak, konuyla ilgili olarak, “Balığı avladığım gün bota çıktığımda, balığın çok büyük olduğunu ve olası bir rekor kırmış olabileceğimi fark ettim. IUSA’nın (Uluslararası Sualtı Zıpkınla Balıkçılık Derneği) internet sitesine girerek, rekor bildirimi için nelerin gerektiğini araştırdım. 26 Ekim Perşembe sabahı hemen gerekli belgeleri toplamaya başladım, ki bunlar; tescilli kantarda balığın fotoğrafı, kantarın onay mührü ve belgeleri, balığın uzunluğu (2 uzunlık ölçüsü alt çene, kuyruk başı ve kuyruk sonu, bel çevresi)… Bütün bu ölçümler yapıldıktan sonra, rekor başvurusu yaptım ve 27 Ekim Cuma günü tamamlanan başvuru, 19 Aralık Salı günü kabul edildi” diyor.

Bizler Sezer’i kutluyor ve başarılarının devamını diliyoruz…

adikal.gr

LMLM

LM