Batı Trakya
Giriş Tarihi : 25-08-2023 18:39

BATI TRAKYA'daki YANGINLARDA YANMIŞ YENİ BİR CESET BULUNDU

BATI TRAKYA'daki YANGINLARDA YANMIŞ YENİ BİR CESET BULUNDU

Dedeağaç'ta geçtiğimiz günlerde meydana gelen yangın felaketi, her geçen gün daha da üzücü bir hal alıyor. Lefkimmi'deki itfaiye yetkilileri tarafından yapılan açıklamaya göre, yanmış vazıyette bulunan yeni bir cesetle hayatını kaybedenlerin sayısı 19'a yükseldi.

Bölgedeki itfaiye ekipleri halen bir cesedi olay yerinden çıkarmak için devam eden bir operasyon gerçekleştiriyor.

Salı günü (22/8) Avanda bölgesinde gerçekleştirilen inceleme sırasında, bir barakada 18 yanmış cesede ulaşılmıştı. Dedeağaç Savcısı Pavlos Pavlidis tarafından yapılan makroskopik inceleme sonucunda, ölüm nedeninin tamamen yanma olduğu belirlendi. Savcı Pavlidis, yaptığı açıklamada, "Ölümleri hızlıydı, sıcak hava dalgası tarafından vuruldular ve acı çekmediklerini varsayabiliriz" ifadelerini kullandı.

Olayla ilgili olarak yapılan incelemelerde, kurbanların yaşlarının 35'in altında olduğu tespit edildi. Bunların arasında iki çocuğunda olduğu belirtildi. Bu kapsamda, hayatını kaybedenlerin kimliklerinin belirlenmesine yönelik çalışmalar da başladı. Cesetlerden alınan numuneler, kimlik tespiti sürecine yardımcı olmak amacıyla kullanılacak.

Yangının etkileri ve kaybedilen hayatlar, bölgedeki insanlar arasında derin üzüntü yaratmaya devam ederken, olayın ayrıntılarına dair soruşturmanın ise sürdüğü bildirildi. Yetkililer, yangının çıkış nedeni ve olası ihmallerin araştırıldığını belirtti.

AdminAdmin