Batı Trakya
Giriş Tarihi : 12-12-2022 14:36   Güncelleme : 12-12-2022 14:51

Batıtrakyalı Bülent Ekrem Almanya'da Milletvekili adayı

Almanya

Batıtrakyalı Bülent Ekrem Almanya'da Milletvekili adayı

Erlangen - Delege toplantısında delegelerin yüzde 90 ‘evet’ oyunu alan Batı Trakyalı Bülent Ekrem (44), Erlangen-Höchstadt seçim bölgesinden parlamento için tekrar doğrudan Liste Başı Milletvekili adayı gösterildi.

SON SEÇİMDE OYLARIN YÜZDE 5’İNİ ALMIŞTI 
Son seçim kampanyasında ( 2018) bölgede FDP’nin toplam oylarının yüzde 5’ini ve yirmi yılda en iyi ikinci sonucu alan tek Türk kökenli vekil adayı olan Ekrem seçimle ilgili şunları söyledi:

“Geçen seçim kampanyasından elde edilen tecrübe, muhalefet çalışmalarından ve Berlin’deki hükümet çalışmalarından elde edebildiğimiz bilgilerle, çok motiveyim ve önümüzdeki seçim yılını güvenle dört gözle bekliyorum, acilen bir değişikliğe ihtiyacımız var.

Yenilenebilir enerjiler, ekonomi, göç ve hepsinden önemlisi eğitim politikası açısından elbette. Almanya’da defin işlemi 2009'dan beri gündemdeydi, nihayetinde benim de Eyalet göç ve azınlıklar komisyonunda olduğum bir dönemde Bavyera'da tekrar gündeme geldi.

Bunun için defalarca şahsen istişare ve girişimlerde bulundum, nihayetinde Sosyalistlere biz Liberaller de destek vererek bu yasa teklifi şu an yasallaştı.

Bölgemizde geçici okul sınıfları yoktu, Türkiye’den ve Yunanistan’dan Almanya’ya göç eden çocuklar geldikleri ülkedeki başarılarına bakılmaksızın doğrudan normal sınıflara gönderilirdi.

Ben buna karşı çıktım çünkü çocuklar Almanca sorunu yaşadığı için eğitim yılını başarısız öğrenci olarak ya tamamlıyamıyor, ya da zihinsel engelli okullarına gönderiliyordu, nihayetinde buna dur diyen olduk ve yaptığım çalışmalar sonuç verdi. Artık yeni göç edenler bir yıl Almanca dili öğrenip eğitim yılına hazırlanıyor ve bu sınıflardan bir çok öğrenci başarı ile geçip Üniversite veya daha iyi bir meslek için iyi sonuçlar aldı, biz sade lafta değil icaatlarımız ile gündeme geldik, ve tabiki batıtrakyalıların seçmen dahi olmasa desteği bizim için çok iyi bir motivasyon oldu. 2023 bizim yılımız olacak çok çalılmamız gerek".

 

LMLM

LM