DÜNYA
Giriş Tarihi : 09-01-2024 12:44

Boeing yolcu uçağından düşen parça bir evin bahçesinde bulundu

Boeing yolcu uçağından düşen parça bir evin bahçesinde bulundu

Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) bir Boeing yolcu uçağından havadayken kopan gövde parçası bir evin bahçesinde bulundu.

Soruşturmayı yürüten yetkililer, uçaktan düşen parçanın Bob adlı bir öğretmenin bahçesinde bulunduğunu açıkladı.

Bazı büyük Boeing 737'lerde uçaklar yolcuların 90 saniye içinde tahliye edilebileceği şekilde tasarlandığı için, kanatların arkasındaki gövdelerde acil çıkışlar bulunuyor.

Kurallara göre bir uçakta ne kadar çok yolcu koltuğu varsa, o kadar çok çıkış gerekiyor.

Örneğin Lion Air ve Corendon Dutch Airlines gibi bazı havayolu şirketleri, filosundaki Max 9 uçaklarına 200'den fazla koltuk sığdırdıkları için fazladan acil çıkışa sahip olmaları gerekiyor. 

Ancak Alaska Havayolları ve United Havayolları'nın kullandığı 737 Max 9 uçakları 180'den az koltuğa sahip olacak şekilde yapılandırılmış. 

Bu yüzden bu uçakların ABD tahliye kurallarına uymak için iki orta kabin çıkışına ihtiyacı yok. Bu iki havayolu şirketinin filosundaki Max 9 uçakların arka tarafına yakın olan bu yan çıkışlar kalıcı bir tapa ile tıkanmış durumda.

Alaska Havayolları'na ait bir uçağın yan gövdesinde kullanılmayan bir acil durum çıkışına eklenen "tapa", havadayken çıkmış ve gövdede bir delik oluşmuştu.

Federal Havacılık İdaresi, yeni bir denetimden geçene kadar bu uçakların uçmasını yasakladı.

euronews

LMLM

LM