Batı Trakya
Giriş Tarihi : 26-11-2023 01:12   Güncelleme : 26-11-2023 11:45

BU KİŞİYİ BATI TRAKYA'da TANIYAN VAR MI?

BU KİŞİYİ BATI TRAKYA'da TANIYAN VAR MI?

Mehmet Nail'i Batı Trakya'da kaç kişi tanıyor?
Fazla olduğunu zannetmiyorum.
Çünkü o işi ile uğraşıyor.
Boşboğazlık yapmıyor...
Ortalıkta kurtarıcı gibi dolaşmıyor...
Ve en önemlisi de kimsenin t@......... yalamıyor.
Eeee o zaman ne yapıyor?
Pek az kişinin yaptığını yapıyor:
İşinin ötesinde...
YAZIYOR!!!
Kitap yazıyor!!!
ve elektronik ortamda yayımlıyor.
Yayımladığı kitapların tanıtımı için AZINLIK BASINI denenlere posta göndermiş... 
Göndermiş ama... Onlar da Mehmet'e posta koymuşlar.
"Sen de kim oluyorsun"? dercesine.
Memlekette işler maalesef böyle yürüyor.
Mehmet en sonunda, Azınlık Basınından SAYILMAYAN Trakya'nın Sesi'ne yani bize posta gönderdi.
İyi de yaptı.
Biz de Onu gazete sayfalarımıza postalıyoruz.

*****************

Kitapların Yazarı: İskeçe Beyköy'lü Elektronik Mühendisi MEHMET NAİL

Mehmet Nail 1975 yılında Yunanistan’ın İskeçe ilinin Beyköy köyünde dünyaya geldi ve ilköğrenimini eğitimin yarı Türkçe – yarı Yunanca olduğu Beyköy İlkokulunda, ortaokul ve liseyi Bursa Cumhuriyet Lisesinde, üniversiteyi de Ankara Üniversitesinde okudu.

Yazmaya okul yıllarında şiirle başladı ve üniversiteyi bitirene kadar da ara ara yazmaya devam etti.

Okul sonrası teknolojiyle ilgili köşe yazıları yazdı ama bu süreç kısa sürdü.

Daha sonraları doğup büyüdüğü bölgeyle ilgili araştırmalar yaptı ve bunları bir süre kendi web sitesinde yayımladı.

Bölgesel hikâyeleri kaleme aldığı bir dönemde de bundan çok keyif aldığını fark etti ve emeklilik yıllarında yazma hedefiyle biriktirdiği hikâyeleri kitaba dökmeye başladı.

İlk olarak “Kırbaş’tan Reks’e Can Dostları” isimli hikaye kitabını, bundan kısa bir süre sonra da “Vodina – Kaan’ın Öyküsü” isimli romanı yayımladı.

Elektronik Mühendisi olup bilgisayar sektörüyle uğraşmaktadır ve hayatını da doğduğu şehir olan İskeçe’de sürdürmektedir.

2004 yılından itibaren de Ceyhan Molla İbram ile evlidir.

NOT

Kitaplarını ve yazılarını; Batı Trakya’da, özellikle de kendi doğup büyüdüğü bölgede konuşulan Türkçeyle yazmaya gayret etmektedir.

Yabancı kelimelerden arındırılmış, sade ve yalın bir dil olan Batı Trakya Türkçesini, kendi anlatımıyla akıcı bir hale getirip eserlerine yansıtma çabasındadır.

 

Özet

Kırbaş’tan Reks’e Can Dostları

Gelecek nesillere bugünleri anlatırken sadece insanların yaşantıları üzerinden bunu yapmak ne kadar doğru?

Yaşam alanlarımızı paylaştığımız diğer canlıların hayatlarımızın birer parçası oldukları neden unutuluyor?

COVID-19 salgını sadece insanları mı etkiledi?

Bu hikâyede bizlerle yaşayan can dostlarımızın serüvenleri ve geçmişten günümüze onlara karşı değişen bakış açımız anlatılıyor.

Günümüz kültürünün iyi bir örneği olan Reks ve onun eski dostuna karşı gösterdiği sadakat ile bir asır öncesinin bekçi köpeği olan Kırbaş’ın kahramanlıkları paralelinde gelişen olaylarda insanların dönemsel olarak karşılaştıkları sorunlara da değinilmeye çalışılıyor.

Bu sorunlar günümüzde COVID-19 salgını paralelinde anlatılırken, geçmişte karnını doyurma mücadelesi veren insanların karşılaştıkları zorluklar eşliğinde aktarılmaya gayret ediliyor.

Salgın sürecinde müzisyenler ya da sokak sanatçıları gibi düzenli bir işi olmayan meslek gruplarının karşılaştıkları yaşam zorluklarına da özellikle dikkat çekiliyor.

Editör: Ceyhan Molla

Vodina – Kaan'ın Öyküsü

Gençlik yıllarımızda çoğumuz “eski göz ağrım” diyebileceğimiz gönül maceraları yaşamışızdır ve bunların bazıları da bir birlikteliğe kadar uzanmıştır.

Bu ilişkilerde bazen keşke dediğimiz, geriye dönüp de yapmasaydım diye ah çektiğimiz hatalarımız da olmuştur.

Hele bir de o kişiye karşı olan duygularımızı içten içe hala yüreğimizde yaşatıyorsak bunun pişmanlığını bugün bile duyarız.

Fakat hata bizden kaynaklanmamışsa bunun acısını daha da derinden hissederiz. Bunu kelimelerle anlatmak, bu hissi sözlere dökmek pek mümkün değildir.

Kaan böyle bir kalp sızısını üniversiteyi bitirdiğinden beri çekmektedir ve kendine yeni bir hayat kurarken bir ömür sürecek sandığı ama istemeden ayrılmak zorunda kaldığı eski göz ağrısını düşünmeye yeterince vakit bulamayacağı bir iş koluna yönelir.

Kurduğu bu yaşam düzeni içinde hayatını sürdürürken bir gün marketinin önünde beliren üniversite öğrencisi bir kız onu yeniden geçmişin güzel günlerine götürür.

Bunun etkisiyle üniversite yıllarında tuttuğu günlüğünü karıştırır ve eski aşkına yönelik yazdığı yazıları, şiirleri, aralarında yaşananları okudukça yeniden onun özlemini çekmeye başlar.

Kitaptan alıntıladığım aşağıdaki yazı da yaşadığı bu duyguları ve bu birlikteliğe duyduğu özlemi yansıtan güzel bir örnektir.

Editör: Ceyhan Molla

“Benim açımdan onu seyretmek, dinlemek, yaşamak; hayatımı bir ömür tatil yerinde geçirmek, en sevdiğim şarkıyı tekrar tekrar dinlemek ya da her an yeni bir aşk yaşarcasına heyecanlanmak gibi bir şeydi…

Bitmesini hiç istemediğim ama an ve an sürenin daraldığını bildiğim garip bir duyguyu defalarca yaşamak gibiydi…

Hatta başımı yastığıma koyduğumda yatağıma sinmiş ten kokusunu koklarken birazdan uyuyacağımı bilip de buna rağmen uykuya direnmek gibi başa çıkılması zor bir histi…”

Vodina –Eleni’nin Düşü

Vodina serisinin ilki olan “Vodina – Kaan’ın Öyküsü” kitabında hikâye Kaan’ın ağzından kaleme alınmıştı ve Eleni’yle yaşadığı aşk da bir erkeğin bakış açısına göre aktarılıyordu.

“Vodina – Eleni’nin Düşü” kitabında ise hikâyenin devamı Eleni’nin ağzından anlatılıyor ve Kaan’la aralarında geçenler de bir bayan gözüyle irdeleniyor.

İlk kitaptaki gibi bunda da bu ikilinin kültür farklılıklarından dolayı yaşadıkları sorunlar yer alırken, zamanın onları nasıl değiştirdiği konusuna da dikkat çekiliyor.

Eleni’nin Kaan’ın kitabını okuduktan sonraki değişimine de özel bir vurgu yapılıyor.

Eleni bu kitabı okumayı bitirince eski günlüğündeki anılarını ve Kaan’ın kendisine yazdığı şiirleri okumaya yöneliyor, bunları okudukça da yeniden geçmişin güzel günlerini anımsıyor.

Bir süre sonra da Kaan’a olan özlemi derinleşmeye başlıyor ve onu bir daha göremeyebileceği korkusu bunu iyice pekiştiriyor.

Kitap siparişi için buraya tıklayın

 

AdminAdmin