Ελληνικά
Giriş Tarihi : 26-01-2023 11:29

Χωρίς τα αναδρομικά του Ιανουαρίου οι συντάξεις - Ημερομηνίες πληρωμής

Χωρίς τα αναδρομικά του Ιανουαρίου οι συντάξεις - Ημερομηνίες πληρωμής

Χωρίς τα αναδρομικά, αλλά με ενσωματωμένη την αύξηση του 7.75% άρχισε η καταβολή των συντάξεων του Φεβρουαρίου. Το ποσοστό της αύξησης θα το λάβουν ολόκληρο στο «χέρι» όσοι συνταξιούχοι έχουν μηδενική ή αρνητική προσωπική διαφορά.

Αντίθετα, χαμηλότερη αύξηση στην τσέπη ή και καθόλου αύξηση θα δουν εκείνοι που έχουν θετική προσωπική διαφορά, με τον αριθμό τους να υπολογίζεται σε περίπου 900.000.

Για τη συγκεκριμένη ομάδα συνταξιούχων πάντως και όπως υποστηρίζει το υπουργείο Εργασίας, έχουν προκύψει οφέλη από άλλες μορφές ενισχύσεων.

Για τα αναδρομικά πάντως, δηλαδή το ποσό της αύξησης του 7,75% που αφορά στις συντάξεις Ιανουαρίου (προκαταβλήθηκαν στα τέλη Δεκεμβρίου), αυτό θα αποδοθεί, όπως έγινε γνωστό από το Υπουργείο, στους δικαιούχους με τις συντάξεις Μαρτίου (προκαταβάλλονται στα τέλη Φεβρουαρίου).

Οι ημερομηνίες πληρωμής

Σε κάθε περίπτωση η καταβολή των «φουσκωμένων» συντάξεων ήδη άρχισε και τα χρήματα είναι διαθέσιμα σήμερα από τα γκισέ για τους συνταξιούχους του ΟΑΕΕ, του ΟΓΑ, του ΝΑΤ, της ΔΕΗ, για να πάρουν την σκυτάλη αύριο Παρασκευή και την Δευτέρα 30 του μήνα (διαθέσιμα τα χρήματα από την προηγούμενη εργάσιμη το απόγευμα μέσω ΑΤΜ), οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ και του Δημοσίου, ανάλογα με το τελευταίο ψηφίο του ΑΜΚΑ.

AdminAdmin