Ελληνικά
Giriş Tarihi : 29-02-2024 10:56

Νέο κύμα κακοκαιρία «κοψίδια» αναμένεται

Νέο κύμα κακοκαιρία «κοψίδια» αναμένεται

Σενάριο για τσουχτερό κρύο ακριβώς μετά την Τσικνοπέμπτη κάνει λόγο ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Με το πέρασμα της Δωροθέα της εμφάνισής της θα κάνει και η κακοκαιρία EMIL. Αν και είναι νωρίς, ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης αναφέρθηκε στο σενάριο νέας ψυχρής εισβολής μετά την Τσικνοπέμτπη.

Από σήμερα το απόγευμα η αλλαγή έρχεται από τα δυτικά, όταν και μία γραμμή καταιγίδων θα κάνει την εμφάνισή της. Μέσα στη νύχτα, οι καταιγίδες θα κινούνται από τα δυτικά προς τα ανατολικά, με την Παρασκευή το κύμα κακοκαιρίας να σκεπάζει ολόκληρη τη χώρα και να φτάνει μέχρι το ανατολικό Αιγαίο. Οι καταιγίδες είναι πιθανό να συνοδεύονται από μεγάλο αριθμό κεραυνών, χαλαζοπτώσεις και πολύ νερό.

Πάντως σήμερα, αναμένονται λίγες πρόσκαιρες τοπικές βροχές από την οροσειρά της Πίνδου και ανατολικά και συννεφιές στη βόρεια Ελλάδα. Η επιδείνωση του καιρού θα έρθει σήμερα το απόγευμα.

Η Αττική σήμερα θα έχει διαστήματα συννεφιάς και ηλιοφάνειας, με τη θερμοκρασία να φτάνει τους 19 βαθμούς Κελσίου. Στο στόχαστρο της κακοκαιρίας Emil, θα βρεθεί η Αττική από το μεσημέρι της Παρασκευής, με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη να μιλά για μεγάλο όγκο νερού.

Η Θεσσαλονίκη θα δει σήμερα κάποιες βροχές, με τον υδράργυρο όμως να φτάνει τους 18 βαθμούς.

Το Σάββατο ο καιρός αλλάζει και πάλι, βελτιώνεται, με την Κυριακή να είναι ηλιόλουστη. Από Δευτέρα όμως θα έχουμε και πάλι κακοκαιρία.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του Open, φαίνεται πως οι πρώτες μέρες του Μαρτίου θα κυλήσουν με διαδοχικές κακοκαιρίες, ενώ στις 10 με 12 Μαρτίου, λίγες μέρες μετά την Τσικνοπέμπτη (7 Μαρτίου) θα έρθει ένα πολικό κύμα στην Ευρώπη, το οποίο ίσως φέρει κρύο και στη χώρα μας.

dnews

LMLM

LM