Ελληνικά
Giriş Tarihi : 12-06-2023 10:43

Για πρώτη φορά; Η Μάντσεστερ Σίτι στην κορυφή της Ευρώπης

Για πρώτη φορά; Η Μάντσεστερ Σίτι στην κορυφή της Ευρώπης

Η ομάδα του Γκουαρντιόλα επικράτησε της Ίντερ δύσκολα με 1-0

Η Μάντσεστερ Σίτι κατάφερε επιτέλους να κατακτήσει το Τσάμπιονς Λιγκ. Η ομάδα του Γκουαρντιόλα δεν έθελξε με την απόδοσή της αλλά κατάφερε να πάρει το πολυπόθητο γι αυτήν τρόπαιο επικρατώντας με 1-0 της Ίντερ που στάθηκε πολύ καλά στο γήπεδο και ήταν εξαιρετικά άτυχη στις μεγάλες ευκαιρίες που δημιούργησε. 

Στο πρώτο ημίχρονο η Ίντερ είχε μπλοκάρει καλά τη Σίτι στο πρώτο μισό, προσπαθώντας να βρει την ευκαιρία για να απειλήσει τους Άγγλους και να πάρει κεφάλι στο σκορ. Όμως η ομάδα του Γκουαρντιόλα ήταν αυτή που βρήκε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία, με τον Χάλαντ στο 27΄ να σουτάρει μέσα από την περιοχή αλλά o Ονάνα είχε κλείσει τη γωνία του και απόμακρυνε. 

Στο 37ο λεπτό η Σίτι είδε τον Ντε Μπρόινε να τραυματίζεται και να γίνεται αναγκαστική αλλαγή, κάτι που ανησύχησε τον Γκουαρντιόλα και αποτέλεσε πλήγμα για τη μεσαία γραμμή των «Πολιτών». 

 

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με την Ίντερ να ελέγχει και πάλι το ρυθμό, κρατώντας τη μπάλα και αμυνόταν για να μην επιτρέψει στη Σίτι να τρέξει. Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία ήρθε από τραγικό λάθος της άμυνας της Σίτι στο 58' και συγκεκριμένα του Ακάντζι που επέτρεψε στον Λαουτάρο Μαρτίνεθ να βρεθεί μόνος του απέναντι στον Έντερσον από πολύ πλάγια, με τον Βραζιλιάνο τερματοφύλακα να αποκρούει το πλασέ του Αργεντίνου και να κρατάει το 0-0. 

Ο γόρδιος δεσμός λύθηκε στο 68' με μία γρήγορη εναλλαγή της μπάλας από τη Σίτι, με τον Ρόντρι να βρίσκεται σε θέση βολής και με εξαιρετικό ευθύβολο σουτ να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0. 

Στο 71' η Ίντερ έχασε τεράστια ευκαιρία, με τον Ντι Μάρκο να σημαδεύει το οριζόντιο δοκάρι του Έντερσον και στην επαναφορά ο ίδιος παίκτης έκανε την κεφαλιά-ψαράκι αλλά πάνω στον Λουκάκου που σταμάτησε την πορεία της μπάλας προς τα δίχτυα. 

Δύο λεπτά αργότερα (73') ο Λουκάκου σούταρε μέσα από την περιοχή και πλάγια δεξιά, με τον Έντερσον να μπλοκάρει με δεύτερη προσπάθεια και να κρατάει το 1-0.

Στο 77' ο Φόντεν έκανε εκπληκτική προσπάθεια, βρέθηκε απέναντι στον Ονάνα αλλά ο τερματοφύλακας της Ίντερ μπλόκαρε το πλασέ του παίκτη της Σίτι. 

Στο 88' νέα πολύ μεγάλη ευκαιρία για την Ίντερ με τον Έντερσον να αποκρούει ενστικτωδώς στην κεγαλιά του Λουκάκου από το 1,5 μέτρο και να κρατάει το 1-0. 

LMLM

LM