Ελληνικά
Giriş Tarihi : 31-03-2023 12:38

Ζαχάροβα για σύλληψη Αμερικανού ανταποκριτή: Βρέθηκαν στα χέρια του απόρρητες πληροφορίες

Ζαχάροβα για σύλληψη Αμερικανού ανταποκριτή: Βρέθηκαν στα χέρια του απόρρητες πληροφορίες

Στη σύλληψη του Αμερικανού ανταποκριτή της Wall Street Journal, με την κατηγορεία της κατασκοπείας, αναφέρθηκε και η Μαρία Ζαχάροβα, αναφέρωντας πως οι δραστηριοτητές του δεν είχαν καμία σχέση με τη δημοσιογραφία.

Συγκεκριμένα η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Telegram ανέφερε πως αυτό που έκανε ο υπάλληλος της αμερικανικής έκδοσης της Wall Street Journal στην Αικατερινούπολη δεν είχε καμία σχέση με τη δημοσιογραφία.

Wall Street Journal reporter detained in Russia on espionage charges

«Δυστυχώς, δεν είναι η πρώτη φορά που η ιδιότητα του ξένου ανταποκριτή, η βίζα και η διαπίστευση δημοσιογράφου, χρησιμοποιούνται από αλλοδαπούς στη χώρα μας για τη συγκάλυψη δραστηριοτήτων που δεν είναι δημοσιογραφικές. Δεν είναι το πρώτο γνωστό άτομο από τη Δύση, που πιάστηκε επ΄αυτοφώρω» συμπλήρωσε χαρακτηριστικά στον προσωπικό της λογαριασμό.

Υπενθυμίζεται ότι η ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας (FSB) ανακοίνωσε ότι ο ανταποκριτής της Wall Street Journal Ίβαν Γκερσκόβιτς συνελήφθη στην πόλη Γεκατερίνμπουργκ των Ουραλίων ως ύποπτος για κατασκοπεία.

Είναι ο πρώτος δημοσιογράφος των ΗΠΑ που συλλαμβάνεται με αυτές τις κατηγορίες, από την εποχή του Ψυχρού Πολέμου, ενώ το γεγονός χαρακτηρίζεται ήδη ως οξύ διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Μόσχας και Ουάσιγκτον.cnn.gr

LMLM

LM