Yunanistan
Giriş Tarihi : 30-09-2023 18:30

DEDEAĞAÇ Orman yangınında ölen 18 göçmenden ilkinin kimliği DNA testiyle tespit edildi

DEDEAĞAÇ Orman yangınında ölen 18 göçmenden ilkinin kimliği DNA testiyle tespit edildi

Norveç’te yaşayan Suriyeli göçmen Kusay El Ahmed, Yunan yetkililerin 28 yaşındaki erkek kardeşi Basel’in yangında ölenler arasında olduğunu kendisine teyit ettiğini aktardı.

Yunanistan'ın Evros bölgesinde ağustos ayındaki orman yangınında hayatını kaybeden 18 göçmenden ilkinin kimliği DNA testi aracılığıyla tespit edildi.

Norveç’te yaşayan Suriyeli göçmen Kusay El Ahmed, Kathimerini gazetesine yaptığı açıklamada, Yunan yetkililerin 28 yaşındaki erkek kardeşi Basel’in yangında ölenler arasında olduğunu kendisine teyit ettiğini aktardı.

32 yaşındaki El Ahmet, kardeşiyle en son 21 Ağustos'ta görüştüğünü belirterek, "Telefonda bana yangının giderek yayıldığını ve neredeyse etrafı tamamen sardığını ama kaçmaya çalışacaklarını söyledi." ifadesini kullandı.

Suriyeli El Ahmet, ertesi gün Evros'taki yangında 18 göçmenin ölü bulunduğu haberini okuduğunu aktardı.

Yunan gazetesinin aktardığına göre kardeşine iki gün boyunca telefonla ulaşmaya çalışan Suriyeli göçmen, sonunda Yunan Emniyeti Afet Mağdurlarını Tespit Servisini aradı. Arapça bir tercümana, "Kardeşinin Evros'taki kurbanlar arasında olduğundan neredeyse emin" olduğu kaydeden Suriyeli göçmenden, kendisinden DNA örneği vermesi istenince derhal Atina'ya gitti.

Yunan polisi, ardından verdiği DNA örneğinin kimliği tespit edilememiş cesetlerden biriyle örtüştüğünü aktardı.

Kömürleşmiş ceset kalıntılarını inceleyen adli tabip Pavlos Pavlidis, şu ana kadar kimliği tespit edilen tek kurbanın Basel olduğunu teyit etti.

Avrupa'yı vuran sıcak hava dalgasının ölümcül bir hal aldığı orman yangınlarının günlerce devam ettiği Yunanistan'ın kuzeyindeki Evros Bölgesi'nde ücra bir köyde kimliği tespit edilemeyen 18 yanmış ceset bulunmuştu.

Yunan medyası, Avantas köyünün güneyinde bulunan cesetlerin göçmenlere ait olduğunu duyurmuştu.

Her yıl binlerce göçmen ve mültecinin Avrupa Birliği'ne geçiş yaptığı en tercih edilen nokta olan Evros'taki orman yangını, bölgedeki evlerin ve geçim kaynaklarının tahrip olmasına neden olmuştu.

Bölgede çıkan yangın nedeniyle çok sayıda yerleşim alanında tahliyeler yapılmış, bölge sakinlerinin cep telefonlarına uzaklaşmaları için uyarı mesajı gönderilmişti.

AdminAdmin