Ελληνικά
Giriş Tarihi : 26-02-2024 11:59

Επίδομα παιδιού σε αγρότισσες: Πότε θα καταβληθεί

Επίδομα παιδιού σε αγρότισσες: Πότε θα καταβληθεί

Πλέον, το επίδομα παιδιο΄ύ θα λαμβάνουν και αγρότισσες μητέρες με ένα ή δύο παιδιά.

Τέλη Μαΐου αναμένεται να καταβληθεί το επίδομα παιδιού σε αγρότισσες μητέρες. Από την επέκταση του επιδόματος, που ανακοίνωσε πρόσφατα το υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, θα ωφεληθούν επιπλέον 5.000 μητέρες με ένα παιδί και 7.000 μητέρες με δύο παιδιά.

Τα ποσά

Μία αγρότισσα μητέρα με ένα παιδί πρόκειται να λαμβάνει στον λογαριασμό της 300 ευρώ, ενώ μητέρα με δύο παιδιά το ποσό των 500 ευρώ.

Το επίδομα για τις τρίτεκνες αγρότισσες παραμένει στα 700 ευρώ και για τις πολύτεκνες 1.000 ευρώ τον χρόνο.

Επιπλέον, για την περαιτέρω στήριξη της αγροτικής οικογένειας εξετάζεται η προώθηση και άλλων μέτρων.

Συγκεκριμένα:

  • Εφάπαξ «χρηματικό βραβείο – υποτροφία» ποσού 1.000 ευρώ για 1.000 επιτυχόντες μαθητές των πανελλαδικών εξετάσεων – έμμεσα μέλη σε οικογένειες αγροτών. Αν ο αριθμός των επιτυχόντων ξεπεράσει τα 1.000, θα γίνει κλήρωση.
  • Εκσυγχρονισμός και αύξηση της αποζημίωσης για τα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού και ιαματικού τουρισμού αγροτών που ήδη δίνονται. Ειδικές πρόνοιες θα υπάρξουν για διακοπές στις περιοχές που επλήγησαν από φυσικές καταστροφές (Θεσσαλία, Έβρο κ.α.).
  • Αύξηση των παιδιών του κατασκηνωτικού προγράμματος του λογαριασμού Αγροτικής Εστίας, με ειδική μνεία στα παιδιά με αναπηρία άνω του 50%.
  • Αύξηση του επιδόματος βιβλίου και δυνατότητα διεύρυνσης και σε χαρτικά είδη, επικεντρώνοντας τις πρώτες ανάγκες στην αρχή του σχολείου.

dnews.gr

LMLM

LM