TEKNOLOJİ
Giriş Tarihi : 08-04-2023 12:38

Elektrikli araca geçiş süreci; Toyota 10 model piyasaya sürecek

Elektrikli araca geçiş süreci; Toyota 10 model piyasaya sürecek

Dünyanın en büyük otomobil üreticisi Toyota elektrikli otomobil piyasasında 'atağa geçiyor'. Elektrikli araçların 2030'a kadar dünya çapındaki toplam araç üretiminin yarısından fazlasını temsil edeceği piyasada rakiplerinin gerisinde kalan Japon otomotiv devi, 2026'ya kadar 10 yeni bataryalı elektrikli araç modeli piyasaya süreceğini açıkladı.

"Önümüzdeki birkaç yıl içinde elektrik kategorisindeki ürün yelpazemizi genişleteceğiz" diyen İcra Kurulu Başkanı Koji Sato yaptığı konuşmada, hibrit araçların "önemli bir dayanak noktası" olmaya devam edeceğini de sözlerine ekledi.

Şirketin 2026 yılına kadar yılda 1,5 milyon elektrikli araç satışı hedeflediği de belirtilen açıklamada, yeni nesil bataryalı elektrikli araçlara odaklanmak üzere "yeni ve uzmanlaşmış bir birim" kurulacağı da belirtildi.

Toyota'nın lüks markası Lexus de dahil olmak üzere üreticinin şu anda piyasada sadece üç bataryalı modeli bulunuyor ve 2022'de bu modellerden sadece 25 bin adet satabildi. 

Bu miktar artırımında Toyota'nın önceliği elekrikli araç pazarında büyümenin genel piyasadan daha fazla olduğu ABD'ye vereceği belirtildi.

İlk çeyrekte Japon üreticinin satışları ABD'de yaklaşık yüzde 9 oranında düşerken en büyük rakiplerinden General Motors, elektrikli araçlarına yönelik talebin artmasıyla yüzde 18'lik bir artış kaydetti.

LMLM

LM