Ελληνικά
Giriş Tarihi : 22-12-2023 12:00

Eurovision: Οργή κατά του τραγουδιστή της Βρετανίας για τις δηλώσεις κατά του Ισραήλ

Eurovision: Οργή κατά του τραγουδιστή της Βρετανίας για τις δηλώσεις κατά του Ισραήλ

Πιέσεις στο BBC να τον αποσύρει από τον επόμενο διαγωνισμό

Το BBC δέχεται ασφυκτικές πιέσεις για να αποβάλλει τον Βρετανό συμμετέχοντα στη Eurovision αφού αποδείχθηκε ότι είχε υπογράψει μια επιστολή κατηγορώντας το Ισραήλ για γενοκτονία στη Γάζα.

Ο Olly Alexander ενέκρινε δήλωση της φιλανθρωπικής οργάνωσης για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων Voices4London «σε αλληλεγγύη στο παλαιστινιακό απελευθερωτικό κίνημα». Υπέγραψε και ανοιχτή επιστολή τον Οκτώβριο που επέκρινε τη χώρα ως «καθεστώς απαρτχάιντ» που εμπλέκεται σε «γενοκτονία».

Η επιστολή δημοσιεύτηκε εβδομάδες μετά τις επιθέσεις της Χαμάς της 7ης Οκτωβρίου, δεν έκανε καμία αναφορά στους Παλαιστίνιους μαχητές, αλλά ισχυρίστηκε ότι «τα τρέχοντα γεγονότα είναι απλώς μια κλιμάκωση του καθεστώτος του απαρτχάιντ του κράτους του Ισραήλ».

Πηγή των Συντηρητικών είπε στην Daily Telegraph: «Το να αφήνεις έναν ανοιχτά αντι-ισραηλινό τραγουδιστή να διαγωνίζεται στην ίδια σκηνή με το Ισραήλ είναι είτε μια τεράστια παράβλεψη είτε καθαρό θράσος από το BBC.Αφού αρνήθηκαν να αποκαλέσουν τη Χαμάς τρομοκρατική οργάνωση, θα πίστευε κανείς ότι τα αφεντικά του BBC θα προσπαθούσαν να αποφύγουν να προκαλέσουν άλλες διπλωματικές γκάφες».

euronews

LMLM

LM