Batı Trakya
Giriş Tarihi : 19-12-2023 10:34

Eyalet Başkanı Topsidis ve seçilenler yemin etti

Eyalet Başkanı Topsidis ve seçilenler yemin etti

Ekim 2023’te gerçekleşen eyalet seçimlerini ikinci turda kazanan Hristodoulos Topsidis ve meclis üyeleri yemin etti.

1 Ocak 2024’ten itibaren Doğu Makedonya ve Trakya Eyalet Başkanı olarak göreve başlayacak olan Hristodulos Topsidis ve meclis üyeleri, 17 Aralık Pazar günü Gümülcine’de düzenlenen yemin törenine katıldı. Topsidis ve Hıristiyan meclis üyleri İncil, Müslüman Türk meclis üyeleri de Kur’an-ı Kerim üzerine yemin etti.

Gümülcine Konser Salonu’nda düzenlenen yemin törenine, İçişleri Bakan Yardımcısı Theodoros Livanios, Doğu Makedonya ve Trakya illeri despotları, Yunanistan Eyaletler Birliği Meclis Başkanı, Orta Makedonya Eyalet Başkanı Kostas Tzitzikostas, emniyet ve ordu temsilcileri, yeni seçilen eyalet meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

İçişleri Bakanı Livanios yaptığı selamlama konuşmasında hayırlı olsun dileklerini ileterek eyalet başkanı olarak Topsidis’i zor bir görev beklediğini ve sorunların çözülmesi için zamanın olmadığını kaydetti.

Tzitzikostas ise yaptığı kısa selamlama konşmasında eski eyalet başkanı Metios’a verdiği hizmetlerden dolayı teşekkür ederek, yeni seçilen Eyalet Başkanı Topsidis’in daima yanında olacağını kaydetti.

Tzitzikostas Orta, Batı ve Doğu Makedonya ve Trakya eyaletlerinin güç birliği yaparak sorunların üstesinden gelmek için birlikte çalışacaklarını söyledi.

Yeni Eyalet Başkanı Hristodulos Topsidis ise, yaptığı konuşmada katılımlarından dolayı bütün yetkililere teşekkür ederek, bölgenin kalkınması ve sorunların çözülmesi için var gücüyle, ekibiyle birlikte çalışacaklarını kaydetti.

İskeçe, Drama, Kavala, Rodop ve Meriç illerinin eski ve yeni belediye başkanlarının da hazır bulunduğu törene, üç tayinli müftünün de yer aldığı gözlendi.

LMLM

LM