Batı Trakya
Giriş Tarihi : 20-12-2019 20:56   Güncelleme : 01-10-2022 02:44

Gümülcine’nin son müftüsü Hafız Cemali toprağa verildi

Gümülcine’nin son müftüsü Hafız Cemali toprağa verildi

Gümülcine Resmi Müftüsü olarak 33 sene görev yapan Hafız Cemali Meço, bugün sabaha karşı Dedeağaç hastanesinde yaradanına kavuştu.

Hayata veda eden Hafız Cemali 83 yaşındaydı.

Hafız Cemali Meço 1937 yılında İskeçenin Şahin köyünde doğdu. Babası Hafız İdris’te Hafızlığını tamamladı.

1967 yılında Suudi Arabistan Kralı Faysal’ın özel bursunu kazanarak Medine İslam Üniversitesi İslam Hukuku Fakültesine girdi.

1978 yılında Medine İslam Hukuku Fakültesinden mezun olan Hafız Cemali Meço, memlekete döndüğü günden müftü naipliğine tayin edildiği 1985 senesine kadar Batı Trakya’da vaizlik yaptı.
16 Aralık 1985 tarihinde dönemin azınlık milletvekilleri Mehmet Müftüoğlu ve Ahmet Faikoğlu ile Gümülcine’nin önde gelen din hocaları ve azınlık siyasilerinin ortak teklifiyle Gümülcine Müftülüğüne en uygun kişi olarak Yunan devletine teklif edidi.
İttifakla alınmış bu teklifi Devlet kabul etti ve resmi olarak beş seneliğine naip olarak ve ardından asaleten Müftü olarak tayin edildi.
SYRIZA hükümetinin Azınlığımızın TEK ÖZERK KURUMLARI olan Müftülüklere yaptığı DARBE neticesinde sırf Müftüler için çıkarttığı bir kanun ile16 Ağustos 2018 tarihinde mecburi emekliliğe sevkedildi.
Merhum Gümülcine müftüsü Hafız Cemali Meço bugün ikindi namazından sonra yaşadığı Gümülcine’nin Kozlukebir köyünde düzenlenen törenle, onu sevenlerin iştirakiyle toprağa verildi.
Allah Rahmet eylesin.

AdminAdmin