Yunanistan
Giriş Tarihi : 01-03-2024 11:39

Hükümet karar verdi: 1500’den fazla ürünün fiyatları düşüyor

Hükümet karar verdi: 1500’den fazla ürünün fiyatları düşüyor

Başbakan Kiriakos Miçotakis dün (29 Şubat Perşembe) gerçekleştirilen bakanlar kurulu toplantısı öncesi açıklamalarda bulundu.

Başbakan Kiriakos Miçotakis bugün (29 Şubat Perşembe) gerçekleştirilen bakanlar kurulu toplantısı öncesi açıklamalarda bulundu. Bakanlar kurulunun üç ana gündem maddesi üzerine yoğunlaşacağını söyleyen Miçotakis, bunların pahalılıkla mücadele, sağlık konusunda yapılacak iyileştirmeler ile ülke sınırları içinde ve dışındaki güvenlik konuları olduğunu belirtti.

Pahalılıkla mücadelede mart ayının önemli bir tarih olduğunu belirten Miçotakis, ayın başından itibaren 1500’den fazla ürünün başlangıç fiyatlarında düşüş beklendiğini, söz konusu düşüşün raftaki fiyatlara da yansıyacağını kaydetti.

Hükümet olarak hedeflerinin maaşlarda artışa gitmek olduğunu söyleyen Başbakan Miçotakis, asgari ücretteki artışın bir sonraki bakanlar kurulu toplantısında karara bağlanacağını ve 1 Nisan tarihinden itibaren geçerli olacağını ifade etti.

Çiftçilere verilecek destekten de bahseden Miçotakis, başta elektrik fiyatlarındaki indirim olmak üzere birçok alanda çiftçilere yönelik adımlar atılacağını söyledi.

Sağlık alanında hükümetin yaptığı çalışmalara da değinen Miçotakis, başta Atina ve Selanik olmak üzere ülke genelinde birçok hastanenin ve sağlık ocağının yenilendiğini belirtti.

 

LMLM

LM