Batı Trakya
Giriş Tarihi : 06-09-2022 17:51   Güncelleme : 07-09-2022 23:03

İSKEÇE MÜFTÜ SEÇİMİ: SEDAT KARADAYI'dan AÇIKLAMA

İSKEÇE MÜFTÜ SEÇİMİ: SEDAT KARADAYI'dan AÇIKLAMA

AÇIKLAMA


Sevgili soydaşlarım!                                                                      İskeçe: 06-09-2022
Son günlerde gündemde olan müftülük seçimleri ile alakalı olarak şunları beyan etmek isterim.
Allah’a şükürler olsun ki, 40 yıl boyunca gerek camilerdeki vaaz ve irşadla, gerek Kur’an Kursu hocası olarak ve gerekse Batı Trakya Müslüman Türk Cemaati’nin dini ve milli değerlerinin tüm davalarında en ön saflarda yer alarak özenle hizmet vermeye çalıştım.
Bu hizmetimi “Halka hizmet, Hakka hizmet” şiarıyla ifa etmeye gayret gösterdim. Bunun neticesinde cemaatin takdir ve sevgisine nail olduğuma inanıyorum (elhamdü-lillah).
Cemaatimizin teşvik ve destekleriyle, İskeçe Müftüsü Ahmet Mete’nin vefat etmesinden sonra boşalan müftülük makamı için adaylığımı açıkladım.
Sosyal medya üzerinden yayılan ve bu haberi duyan birçok kardeşimiz, gerek yorum olarak, gerekse bizzat beni telefonla arayarak memnuniyetlerini, tebrik ve dualarını ifade ettiler. Herkese ayrı ayrı teşekkürlerimi arz ediyorum.
Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu 29 Ağustos 2022 tarihinde; “Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu ve İskeçe Müftülüğü ’nün koordinasyonu ile yapılan çalışma sonucunda İskeçe müftü adayları belirlenmiştir. Bu süreçte İskeçeli din görevlileri, azınlık temsilcileri, azınlık önde gelenleri ve halktan bazı kişilerle yapılan görüşme ve istişareler dikkate alınmış, toplumumuzun hassasiyet, beklenti ve ihtiyaçları bütünüyle gözetilerek hareket edilmiştir.” açıklamasını yaptı. B.T.T.A.D.K aynı açıklamasında iki müftü adayı ile seçim tarihini (9 Eylül) ilan etti.
Netice olarak bu süreç içerisinde çıkan ve çıkacak olan herhangi menfi bir gelişmeden beri olduğumu söylüyorum. Milli ve dini konularda abdestimde bugüne kadar zerre miktar şüphe duymadığımı, bundan sonra da duymayacağımı var olan imanımla iftiharla ikrar ediyorum.
Müftü seçimlerinin öngörüldüğü şekilde gerçek birlik, beraberlik ve sükûnet içinde gerçekleşmesini niyaz ediyorum.
Cemaatimizin bu hususta duyarlı olduğuna inanç ve güvenim tamdır.
Vaiz
SEDAT KARADAYI

AdminAdmin