Batı Trakya
Giriş Tarihi : 04-05-2023 11:53

İskeçe'de müzik okulları müzik festivali dün başladı

İskeçe'de müzik okulları müzik festivali dün başladı

Müzik festivaline bu yıl İspanya, İtalya, Roman ve Türkiye’den müzik okulları da katılıyor.

İskeçe’de bu yıl 8’incisi düzenlenen müzik okulları müzik festivali dün başladı. 3-7 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşecek müzik festivaline yurt içinden ve yurt dışından çok sayıda okul katılıyor. 

İskeçeli efsane müzisyen “Manos Hacidakis müzik festivali” olarak da bilinen müzik festivali bu yıl uluslarası müzik festivali olma yolunda ilk adımlarını atıyor. 

Müzik festivaline bu yıl İspanya, İtalya, Roman ve Türkiye’den müzik okulları da katılıyor. 

İskeçe Belediye Başkanı Manolis Çepelis festivalle ilgili yayımladığı bildiride, belediye olarak İskeçe’nin markalaşmasına katkı sağlayan bu etkinliğin büyüyerek ve uluslararası boyut alacak şekil alması için çalıştıklarını belirtti. 

Bu yıl ilk defa yurt dışından katılcak ekiplerin müzik festivaline ayrı bir renk katacağına inandığını beyan eden Başkan Çepelis, müziğin dostluk, barış, huzur ve arkadaşlıkların pekişmesi için büyük katkısı olduğunu söyledi. 

Başkan Çepelis, İskeçe müzik festivalinin uluslararası boyut alabilmesi için yapılan çalışmalarda yer alan ve katkı sağlayan herekese teşekkür ederek, bütün İskeçeli müzik severleri müzik şölenine davet etti. 

Yunanistan’ın bir çok ilinden festivale katılacak olan müzik okulları, orkestra ve korolar İskeçe’nin çeşitli alanlarında konserler verecek. 

TÜRKİYE EKİBİ 4 MAYIS PERŞEMBE GÜNÜ SAHNE ALACAK

İskeçe müzik okulları müzik festivaline bu yıl Türkiye’den ilk defa katılacak olan ekip, 4 Mayıs Perşembe günü İskeçeli müzikseverlerle buluşacak. 

Türkiye’den “Özdemir Sabancı Emirgan Anadolu Lisesi” ve Romanya’dan festivale katılan “Scoala Gimaziala Ucea De Jos”un konserleri, 4 Mayıs Perşembe günü İskeçe şehir meydanında saat 18:30’da başlayacak.

LMLM

LM