ORTADOĞU
Giriş Tarihi : 05-11-2023 18:28   Güncelleme : 05-11-2023 18:41

KATAR'dan ABD'ye: Hamas'ın Katar'daki siyasi ofisi, sizin talebinizle açıldı

KATAR'dan ABD'ye: Hamas'ın Katar'daki siyasi ofisi, sizin talebinizle açıldı

Katar'ın Washington Büyükelçiliği, ABD Temsilciler Meclisi İstihbarat Daimi Seçilmiş Komitesi'nin resmi hesabından yapılan bir paylaşıma tepki göstererek, "Hamas'ın Katar'daki siyasi ofisinin ABD'nin talebiyle açıldığını" söyledi. 

Temsilciler Meclisi'nde çoğunluk olan Cumhuriyetçi Parti'nin idaresindeki resmi X hesabından perşembe günü, Kongre üyesi Mike Waltz'ın verdiği bir söyleşideki, "Bu Türkiye de Katar da bir başkası da olsa Hamas destekçilerine açık bir mesaj göndermeliyiz. Eğer bir ABD'linin saçının teline bile dokunulursa sonuçlarını sadece Hamas liderleri değil, hepsi hissedecek." sözlerini paylaştı.

Katar'ın ABD Büyükelçiliği'nin X hesabından yapılan paylaşımda, "Hamas'ın Katar'daki siyasi ofisinin Hamas'la endirekt iletişim hattı kurmak için ABD'nin talebi doğrultusunda açıldığını bilmelerine rağmen ABD Temsilciler Meclisi İstihbarat Daimi Seçilmiş Komitesi'nin resmi hesabından dezenformasyon yaymasına şaşırdık" dedi.

Yapılan ikinci paylaşımda, "Bu yapılan sadece Katar'ın mevcut müzakerelerdeki girişimlerine istenilenin aksi yönünde etki yaratmıyor, ayrıca bir ABD müttefikine direkt tehditte bulunuyor" denirken, "Bu yanlış söylemleri yaymak yapıcı arabuluculuk çalışmalarına engel oluşturuyor" ifadeleri kullanıldı.

AdminAdmin