Batı Trakya
Giriş Tarihi : 23-12-2023 14:12   Güncelleme : 23-12-2023 14:14

Ketenlikli öğrenciler Başbakanlık Sarayı’ndaydı

Ketenlikli öğrenciler Başbakanlık Sarayı’ndaydı

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis bugün Maksimu Sarayı’nda İskeçe’nin Ketenlik  Azınlık İlkokulu öğrencilerini konuk etti.


Batı Trakya’nın İskeçe (Xanthi) ilinin Ketenlik (Kentavros) köyünün 6. sınıf öğrencileri, Miçotakis’e okullarını, derslerini, ilgilendikleri sporları ve köylerindeki yaşamı anlattılar.

İlkokulda halihazırda interaktif beyaz tahtaların mevcut olduğunu belirten öğrenciler, tesislerin kapalı bir spor salonu ve fizik laboratuvarı ile zenginleştirilmesini talep ettiler.

Başbakan Kiryakos Miçotakis, “Geldiğinize çok sevindim” derken, “Nerede çalıştığımızı ve ofisimizin her zaman açık olduğunu görmeniz önemli. Çünkü biz de sizler için, okullarınız ve özellikle uzak bölgelerdeki okullar için her zaman en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Köyünüzde kendinizi iyi hissetmeniz, büyüdüğünüzde orada kalmak istemeniz ve okul deneyiminizi olabildiğince keyifli hale getirmeniz için sizinle daha da fazla ilgilenmemiz gerekiyor” diye ekledi.

Başbakan ve Eğitim, Din İşleri ve Spor Bakanı Kiryakos Pierrakakis öğrencilere hediyeler verirken, çocuklar ve öğretmenlerle Atina’ya yaptıkları okul ziyareti hakkında konuştular.

Bu ziyarette Parlamento, Cumhurbaşkanlığı Muhafızları ve Akropolis Müzesi’ne rehberli turlar da düzenlendi.

Çocuklar, son olarak Miçotakis’i Ketenlik köyü ve okullarını ziyaret etmeye davet ettiler.

radikal.gr

LMLM

LM