SPOR
Giriş Tarihi : 05-10-2023 00:33   Güncelleme : 05-10-2023 00:53

Otuz yıl sonra Manchester United cehennemi gördü, fakat İstanbul'da değil kendi sahasında

Otuz yıl sonra Manchester United cehennemi gördü, fakat İstanbul'da değil kendi sahasında

UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu'nda Galatasaray'ın Manchester United karşısında deplasmanda elde ettiği galibiyet, İngiltere basınının gündeminde.

Manchester United'ın bu sezon yaşadığı kötü gidişatın Galatasaray mağlubiyetiyle derinleştiğini bildiren analizlere göre, İngiliz ekibinin işi Şampiyonlar Ligi'nde artık daha zor.

Independent gazetesi 1993'te Galatasaray deplasmanına giden Manchester United'ın "Welcome to Hell" sloganıyla karşılanmasını hatırlatarak, 30 yıl sonra yaşanan hezimeti yorumladı:

"Otuz yıl önce Manchester United İstanbul'da Galatasaray tarafından 'Cehenneme hoş geldiniz' (Welcome to Hell) sloganıyla karşılanmıştı. Otuz yıl sonra United cehennemi buldu: İstanbul'da değil, Manchester'da."

Guardian gazetesi ise Manchester'ın yaşadığı kötü gidişatın durdurulamadığını dile getirdi:

"Galatasaray mağlubiyetiyle Manchester United'ın ızdırabı devam ediyor. Erik ten Hag'ın oyuncuları taraftarın umudunu arada bir canlandırsa da sonuç değişmedi.

"Manchester United bugünlerde nasıl savunma yapılmayacağının dersini veriyor. Hojlund skoru 2-1 yaptığında Manchester tamamen kontrol sahibiydi, ancak bu hiçbir işe yaramadığı gibi beraberlik golünden sonra yaşanan şokun dozunu artırdı."

Times gazetesinin Futbol Başyazarı Henry Winter, maçla ilgili analizinde, Galatasaray rakibi karşısında "birden fazla farkla kazanabilirdi" dedi

Winter, "Tekrar cehenneme hoş geldiniz. Son dakikalarda Manchester United'la (çocuk oyuncağı gibi) oynayan Galatasaray, Sofyan Amrabat'ın sol bekteki tedirginliğini fırsat bilerek, Şampiyonlar Ligi gruplarındaki 17 deplasman maçının ilk galibiyetini hak ettiği şekilde kazandı ve Türkler birden fazla farkla kazanabilirdi." ifadelerini kullandı.

Telegraph gazetesine göre ise Manchester United savunmadaki hatalarıyla "kendi ayağına sıktı."

Galatasaray'ın 90 dakika boyunca "daha adanmış bir görüntü çizdiğini" vurgulayan Telegraph makalesinde, "United'ın kendi kendisini sabote etmesi, teknik direktör Erik ten Hag'ı büyük bir krizin içerisine soktu. İki golün sahibi 72 milyon poundluk Rasmus Hojlund için zafer gecesi olacak gibi görünüyordu ancak savunmadaki zayıflık sonucu belirledi" ifadeleri yer aldı.

Televizyon kanalı Sky Sports'un internet sitesinde ise, "Hojlund'un golü Manchester United için olumlu bir tablo ortaya çıkarmış olsa da beraberlik golleriyle bu tamamen değişti. Ten Hag kulübede süngüsü düşmüş bir görüntü çizdi. Icardi'nin son golü ise Galatasaray taraftarlarını çılgın bir sevince, ev sahibi taraftarı ise mutsuz sona doğru sürükledi" yorumu yer aldı.

Daily Telegraph gazetesi Mauro Icardi'nin 81. dakikada attığı golle gelen Galatasaray'ın galibiyetinin ardından Manchester United'ın uçurumun kıyısına sürüklendiğini yazdı.

Galatasaray'ın Arjantinli golcüsü Icardi'nin fotoğrafını kullanan gazete haberin başlığında da "Bacardi and Coke - Bacardi Kola" içkisine atıfla "Icardi and Choke - Icardi ve boğulma" kelimelerini kullandı.

Daily Mirror gazetesinin internet baskısının spor sayfası "kendisini yok etmekte birleşenler" manşetiyle yayımlandı.

Gazete, Manchester United için, "Bir adım öne, iki adım geriye. Maalesef Manchester United'ın bu sezon hikayesi bu oldu ve dün gece Old Trafford'daki felaketle devam etti... United, Premier Lig sezonuna çok kötü bir başlangıç yapmakla kalmadı, Şampiyonlar Ligi'ne de A Grubu'nda üst üste mağlubiyetlerle başladı. Bunlar gerçekten de karanlık günler." yorumunda bulundu.

L'Equipe: Manchester United Şampiyonlar Ligi'nde Galatasaray ve Icardi karşısında şaşkına döndü

Maçı "çılgınca" olarak niteleyen Fransa'nın en ünlü spor gazetesi l'Equipe, "Manchester United Galatasaray karışısında şaşkına döndüğü" başlığını kullandı:

"Manchester United Salı akşamı çılgın bir maçın ardından Galatasaray'a yenildi. İngiliz ekibi Şampiyonlar Ligi A Grubundaki ikinci maçında umutlarını zora soktu. İki kez öne geçmesine rağmen Galatasaray'a 2-3 mağlup olan Kırmızı Şeytanlar, Bayern Münih (3-4) karşısında aldığı ilk mağlubiyetin ardından iki turda ikinci yenilgisini aldı."

"Maça mükemmel başladılar. Maçı daha iyi kontrol etmelerine rağmen geri püskürtüldüler. Bu durum, kopenhag'ı 2-1 yenen Bayern Münih için mükemmel bir sonuç oldu."

Galatasaray'ın Manchester zaferi

Galatasaray, Old Trafford'da iki kez yenik duruma düştüğü maçtan 3-2 galibiyetle dönmeyi başardı. Sarı Kırmızılılara galibiyeti getiren gol, 81. dakikada Mauro Icardi'den geldi. Galatasaray bu galibiyetle grubunda 4 puanla ikinci sıraya yükseldi.

BBC'ye göre maçın oyuncusu 10 üzerinden 7,94 puanla Wilfried Zaha oldu.

BBC Kıdemli Spor Muhabiri Simon Stone, Manchester United Teknik Direktörü Erik ten Hag'in dün akşamki mağlubiyet gibi "istenmeyen istatistiklere" "aşina" olduğunu ve bunun endişe verici olduğunu yazdı.

AdminAdmin