Ελληνικά
Giriş Tarihi : 22-12-2022 10:25

Qatar Gate: «Ώρα μηδέν» για την Εύα Καϊλή

Qatar Gate: «Ώρα μηδέν» για την Εύα Καϊλή

Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου σήμερα, μια μέρα αρκετά κρίσιμη για την Εύα Καϊλή, καθώς δικαστές στις Βρυξέλλες θα αποφασίσουν εάν η Ελληνίδα ευρωβουλευτής θα αφεθεί ελεύθερη (με όρους ή χωρίς) ή εάν θα οδηγηθεί πίσω στη φυλακή.

Η ακρόαση της Εύας Καϊλή- για το Qatar Gate- ενώπιον του προδικαστικού συμβουλίου είναι προγραμματισμένη για σήμερα το πρωί στις 10:00, και σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά έως τώρα, θα είναι παρούσα στο δικαστήριο.

Η ευρωβουλευτής, που βρίσκεται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση, θα επιχειρήσει να δώσει πειστικές εξηγήσεις στο προδικαστικό συμβούλιο, επιδιώκοντας να αποφύγει την προφυλάκισή της.

Πιθανόν μέχρι το μεσημέρι να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία και να γίνουν ανακοινώσεις, τόσο από τους δικηγόρους της όσο και από την Εισαγγελία.

Η ευρωβουλευτής αναμένεται να χρησιμοποιήσει το επιχείρημα πως είναι μητέρα ενός μικρού παιδιού, μόλις δύο ετών που χρειάζεται την φροντίδα της, ενώ σύμφωνα με τον δικηγόρο της Μιχάλη Δημητρακόπουλο η κυρία Καϊλή θα ισχυριστεί πως δε γνώριζε για τις δραστηριότητές του συντρόφου της ούτε για τις χρηματικές συναλλαγές που είχε με τον πρώην ευρωβουλευτή, Αντόνιο Πατσιέρι.

Επιπλέον η Εύα Καϊλή είναι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση καθώς οι πληροφορίες αναφέρουν πως δεν προαυλίζεται, ούτε συναναστρέφεται με άλλες κρατούμενες.

Τα ερωτήματα που πρέπει να απαντήσει

  • Γιατί όταν έμαθε ότι υπάρχουν βαλίτσες με χρήματα στο σπίτι της ειδοποίησε τον πατέρα της και όχι τις Αρχές
  • Γιατί ζήτησε από τον πατέρα της να παραδώσει τα χρήματα στον Παντσέρι και όχι στη βελγική αστυνομία
  • Πώς βρέθηκαν στη βαλίτσα με τα χρήματα τα αντικείμενα που αφορούν στη μόλις δίχρονη κόρη της, όπως μπιμπερό, γάλα και ένα ipad
LMLM

LM