Türkiye
Giriş Tarihi : 05-01-2023 14:01

Saç Dökülmesi Tedavisi

Saç dökülmeniz altta yatan bir hastalıktan kaynaklanıyorsa o hastalığa yönelik tedavi gerekecektir.

Saç Dökülmesi Tedavisi

Bazı saç dökülmesi türleri için etkili tedaviler mevcuttur. Saç dökülmesini tersine çevirebilir veya en azından yavaşlatabilirsiniz. Düzensiz saç dökülmesi (alopesi areata) gibi bazı durumlarda, saçlar tedavi olmaksızın bir yıl içinde yeniden çıkabilir. Saç dökülmesinin tedavisi ilaçlar ve ameliyatı içerir.

Ankara saç dökülmesi problemlerinde değerlendirmelerin dermatoloji uzmanı tarafından yapılması gerekir. Doğru tanı konulmadıkça tedavi sonuçları başarılı olmayacaktır.

Saçlar Neden Dökülür?

Saç dökülmesi tipik olarak aşağıdaki faktörlerin bir veya daha fazlasıyla ilişkilidir:

  • Aile öyküsü (kalıtım)
  • Hormonal değişiklikler ve tıbbi durumlar
  • İlaçlar ve takviyeler
  • Kafaya radyasyon tedavisi
  • Çok stresli bir olay
  • Saç modelleri ve tedaviler

Yanlış Saç Bakımı Dökülmeye Neden Olur Mu?

Genel olarak kafa derisine çok dikkat edilmelidir: Saç derisinin temizlenmesi ve bakımı, sağlıklı bir saç kökü anlamına gelir ve sağlıklı bir saç kökünün dökülme olasılığı daha düşüktür.

Saç Dökülmesinin Tedavisi Var Mıdır?

Saç dökülmeniz altta yatan bir hastalıktan kaynaklanıyorsa o hastalığa yönelik tedavi gerekecektir. Saç dökülmesine belirli bir ilaç neden oluyorsa, doktorunuz birkaç ay süreyle kullanmayı bırakmanızı önerebilir.

Kalıcı saç dökülmesinin en yaygın tipinde sadece başın tepesi etkilenir. Ankara saç ekimi veya restorasyon ameliyatı, kalan saçlarınızı en iyi şekilde değerlendirebilir.

Saç Dökülmesi Neden Olur?

Aşağıdakiler de dahil olmak üzere bir dizi faktör saç dökülmesi riskinizi artırabilir:

  • Annenizin veya babanızın tarafında ailede saç dökülmesi öyküsü
  • Yaş
  • Önemli kilo kaybı
  • Diyabet ve lupus gibi belirli tıbbi durumlar
  • Stres
  • Zayıf beslenme

Saç Dökülmesi Tedavi Edilebilir Mi?

Çoğu kelliğe genetik neden olur (erkek tipi kellik ve kadın tipi kellik). Bu tip saç dökülmesi önlenemez ama tedavi edilebilir.

Saç Ekimi Ankara

Saç dökülmesi ve tedavisi için teşhis koymadan önce, Ankara saç ekimi doktorunuz muhtemelen size bir fizik muayene yapacak ve diyetiniz, saç bakım rutininiz ve tıbbi ve aile geçmişiniz hakkında sorular soracaktır.

Saç Ekimi Nasıl Yapılır?

Doktorunuz, vücudun sağlıklı saç içeren bölgelerinden greftler veya küçük deri parçaları alır. Bu alanı donör alanı olarak adlandırılır. Genellikle kafanızın üzerinde, saçın en kalın olma eğiliminde olduğu kafa derisinin arkasındadır. Sağlık uzmanı, greftleri kafa derisinin saçsız bölgelerine taşır. Nakledilen cilt iyileştikten sonra saç çıkmaya devam etmelidir.

Saç Ekimi Kimler İçin Uygundur?

Genel sağlık durumunuz iyi, saç değiştirme sonuçları hakkında gerçekçi beklentilere sahip iseniz ve kafa derinizde hala kalın tüylerin olduğu alanlar varsa saç ekimi Ankara da saç protezi ameliyatı adayı olabilirsiniz.

Saç Ekimi Ne Kadar Sürer?

Saç ekimlerinin çoğu ayakta yapılan ameliyatlardır, bu da işlemle aynı gün eve gidebileceğiniz anlamına gelir. İyileşme süreciniz, sahip olduğunuz nakil türüne bağlı olacaktır. Seansların ne kadar olması gerektiği ihtiyaca binaen belirlenir.

Saç Ekimi Sonrası Saçlar Ne Zaman Uzar?

Herhangi bir saç ekiminin tam sonuçlarını görmeniz bir yılı bulabilir. Ekilen saçlar, greft veya flep iyileştikçe dökülebilir bu normaldir. Doğal görünümlü bir sonuç elde etmek için birkaç "rötuş" saç ekimi ameliyatına ihtiyacınız olabilir.

Saç Ekimi Ne Kadar Sürede İyileşir?

Ankara saç ekimi sonrasında ortalama 3-5 gün içerisinde işinize dönebilir ve hafif aktivitelere başlayabilirsiniz. Bir ay kadar bölgede uyuşukluk hissedebilirsiniz ama bu his günlük işerinizi aksatacak kadar şiddetli olmayacaktır.

Saç Ekiminde Sonuç Ne Zaman Alınır?

Saç ekiminden sonra saçların kök salması ve dolmaya başlaması dokuz ayı bulabilir.

Saç Ekimi Ağrılı Mıdır?

Tecrübeli ellerde anestezi tamamen ağrısız bir şekilde yapılabilmektedir. Bu işlem öncesi küçük lokal anestezi alanlarında devam eden enjeksiyonların ağrısız olmasına yardımcı olur. İlk enjeksiyonda kullanılan titreşimli cihazlar ile iğnelerin deriden geçtiğini neredeyse hiç hissetmezsiniz.

Saç Ekimi Saç Dökülmesine Neden Olur Mu?

Ekilen saçların ameliyattan iki ila sekiz hafta sonra şok nedeniyle dökülmesi normaldir. Saçlar genellikle ekimden sonraki üçüncü ayda daha ince görünür. Şok geçtikten sonra, ekilen foliküller normal şekilde saç üretmeye başlar. Saç ekimi Ankara bünyesinde ekilen saçlarınız uzamaya devam ettikçe saçlarınız daha gür ve sağlıklı görünecektir.

 

Türkiye genelindeki saç ekimi merkezlerini tek adreste bulabilirsiniz.

 

LMLM

LM