DÜNYA
Giriş Tarihi : 27-06-2023 11:24

Stoltenberg: Türkiye'nin İsveç itirazını aşmak için üst düzey acil toplantı yapılacak

Stoltenberg: Türkiye'nin İsveç itirazını aşmak için üst düzey acil toplantı yapılacak

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, İsveç'in ittifaka katılmı konusunda önümüzdeki günlerde acil bir toplantı düzenleyeceğini duyurdu.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Türkiye'nin İsveç'in ittifaka katılmasına yönelik itirazlarını aşmak için önümüzdeki günlerde acil bir toplantı düzenleyeceğini duyurdu. 

Bu adım, İskandinav ülkesinin 11-12 Temmuz'daki NATO Zirvesi öncesinde müttefiklerin yanında yer alması için son bir çaba olarak değerlendiriliyor. 

Stoltenberg, İsveç'in adaylığı konusunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yanı sıra İsveç ve Nisan ayında dünyanın en büyük güvenlik örgütünün 31. üyesi olan komşu Finlandiya'dan üst düzey yetkililerle yeni görüşmeler yaptığını kaydetti. 

Litvanya'nın başkenti Vilnius'ta Griffin Storm 2023 Tatbikatı ile ilgili düzenlenen basın toplantısında konuşan Stoltenberg, Türkiye, İsveç ve Finlandiya'nın dışişleri bakanları, istihbarat başkanları ve milli güvenlik danışmanlarının Brüksel'de bir araya geleceğini ifade etti. 

Son olarak Türkiye, Finlandiya, İsveç ve NATO heyetlerinin yer aldığı üçlü mutabakat uyarınca tesis edilen Daimi Ortak Mekanizma'nın dördüncü toplantısı, 14 Haziran'da Ankara'da yapılmıştı.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Büyükelçi Akif Çağatay Kılıç'ın ev sahipliğinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yapılan toplantıya NATO heyeti başkanı olarak NATO Genel Sekreter Kabine Şefi Stian Jenssen, İsveç heyeti başkanı olarak İsveç Dışişleri Bakanlığı Devlet Sekreteri Büyükelçi Jan Knutsson ve Finlandiya heyeti başkanı olarak da Finlandiya Dışişleri Bakanlığı Daimi Devlet Sekreteri Jukka Salovaara katılmıştı.

euronews

LMLM

LM