Avrupa
Giriş Tarihi : 27-02-2023 19:33

Tekne faciasında can kaybı 62’ye yükseldi

Tekne faciasında can kaybı 62’ye yükseldi

İtalya açıklarında meydana gelen tekne faciasında hayatını kaybedenlerin sayısı 62’ye yükseldi. Hayatını kaybedenler arasında 14 çocuğun da bulunduğu belirtildi.

İtalya’nın Calabria bölgesindeki Crotone’ye bağlı sahil beldesi Steccato di Cutro açıklarında meydana gelen tekne faciasında can kaybı yükseldi. Yetkililer, hayatını kaybeden düzensiz göçmenlerin sayısının 62’ye yükseldiğini aktararak, hayatını kaybedenler arasında 14 çocuğun bulunduğunu açıkladı. Arama kurtarma çalışmaları devam ederken, yetkililer teknede 180 ila 200 kadar düzensiz göçmenin bulunduğunu tahmin ediyor. Cenaze töreninden önce Crotone kasabasındaki bir spor salonuna düzinelerce tabut yerleştirilirken, yerel halk tekne faciasında hayatını kaybedenleri çiçek bırakarak ve mum yakarak andı. Müslümanlar ise hayatını kaybedenler için dua etti.

Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif yaptığı açıklamada, düzensiz göçmenler arasında iki düzineden fazla Pakistanlının olduğu üzerinde durduklarını ifade etti. Kurtarma ekipleri, göçmenlerin çoğunluğunun Afganistan, Pakistan, Somali ve İran vatandaşı olduğunu bildirmişti.

LMLM

LM