Yunanistan
Giriş Tarihi : 16-05-2023 23:15

TEMBİ'deki TREN KAZASIYLA ilgili Başbakan Miçotakis hakkında dava açıldı

TEMBİ'deki TREN KAZASIYLA ilgili Başbakan Miçotakis hakkında dava açıldı

28 Şubat’ta yaşanan tren faciasında yakınlarını kaybedenler tarafından Başbakan Kiriakos Miçotakis ile diğer bakanlar ve yetkililer hakkında dava açıldı.

28 Şubat’ta meydana Larisa'nın Tembi bölgesinde meydana gelen tren kazasında hayatını kaybeden 57 kişinin yakınları, pazar günü düzenlenecek genel seçimler öncesi Başbakan Kiriakos Miçotakis ile diğer bakanlar ve yetkililer hakkında dava açtı.

Davayı açan grubun temsilcisi Hristos Konstantinidis yaptığı açıklamada, "Dava, Başbakanı, bakanları ve eski bakanları hedef alıyor" dedi.

Tren faciası

Başkent Atina'dan Selanik'e giden yolcu treni, 28 Şubat’ı 1  Mart’a bağlayan gece Tembi bölgesinde yük treni ile kafa kafaya çarpışmıştı. Kazada, yolcu treninin birinci ve ikinci vagonu tamamen ezilmiş, üçüncü vagonu ise raydan çıkmıştı. Kazada 57 kişi hayatını kaybetmişti.

İki trenin çarpışmadan önce kilometrelerce aynı hat üzerinde birbirine doğru seyir halinde olduğu öğrenilmişti.

İnsan hatası kaynaklı olduğu ortaya çıkan kazanın ardından Altyapı ve Ulaştırma Bakanı Kostas Karamanlis istifa etmişti. 

Kaza nedeniyle bir istasyon şefi, toplu taşımayı tehlikeye atma ve taksirle adam öldürme suçlarından tutuklu yargılanırken, Yunanistan Demiryolu Organizasyonu’nun (OSE) eski başkanı ve 3 demiryolu görevlisi de kazayla bağlantılı olarak suçlandı.

AdminAdmin