Türkiye
Giriş Tarihi : 21-12-2022 12:01

Yağ Enjeksiyonu ve Liposuction ile Tanışın

Yağ enjeksiyonu hastanın alınmasını istediği yağ bölgesinden bir parça yağ dokusunun enjektörle alınıp; tedavi edilmesi istenen bölgeye başka enjektörle dolgu yapma işlemidir.

Yağ Enjeksiyonu ve Liposuction ile Tanışın

Estetik ihtiyacı olan, uygulama tercihi özellikle bayanlar tarafından kullanılan klinik sağlık uzmanlığıdır.

Yağ Enjeksiyonu Nedir?

Yağ enjeksiyonu hastanın alınmasını istediği yağ bölgesinden bir parça yağ dokusunun enjektörle alınıp; tedavi edilmesi istenen bölgeye başka enjektörle dolgu yapma işlemidir. Yağ enjeksiyonu yapılan vücudun her bir kısmı eskisinden daha genç ve daha diri görünüm kazanma eğilimi gösterir. Sarkık alın–çene bölgesi, dikleştirilmek istenen göğüs çevresi, yanaklarda ki çökmeler ve yaşlı tabakayı canlandırma, gözaltı torbalarını alma ve genç görünüm kazandırma yağ enjeksiyonu tedavi ve düzeltme alanlarıdır.

  • Enjektörlerin büyüklüğü, basınç teması, havayla ne kadar etkileşim içinde olduğu, enjektör yapısı ve hangi maddeyle kaplı oluşu, yağ akıtma tedavisi açısından çok önemlidir. Altın ya da gümüş kaplı enjektörler yapı gereği daha sağlıklı ve kullanılabilir teknik araçlar olarak görülmüş, hastalar bu yönde bilinçlendirilmişlerdir. Yağ enjeksiyonları yaklaşık 20 dakika süren özellikle yüz bölgesinde kullanılan yöntemdir. Kalça kaldırmak, dudak bölgesi kırışıklıklarını yok etmek ve sarkmaları önlemek, yaşlı cildi canlandırarak daha diri ve genç görünüm kazandırmak yağ enjeksiyonlarının en büyük uzmanlık alanlarındandır. Liposuction tıp biliminde ve sağlık sektöründe son yıllarda giderek artan ve yükselen bir ivme grafiği göstermiştir. Bunda teknolojik gelişmeler ve Avrupa’dan öğrenilip getirilen bilimsel çalışmalar ve denek uygulamaları ciddi düzeyde etkisi tartışılamaz düzeydedir. Çağın en yeni teknolojik uygulaması olan Liposuction uygulama sonrası şişkinlik yapan ödemle sonuçlanan yağ enjeksiyonu uygulaması fazla telaşa kapılmadan zaman verilmeli oluşan orantısız şişmeler hastayı kaygılandırmamalıdır. Giderek azalan şişme ve gerginlik zamanla etkisini azaltacak ve yok olacaktır.
  • Anestezi şekli lokal anestezi ve sedasyon olan yağ enjeksiyonu uygulaması, tercihen uzman doktor desteğinde klinik veya hastane ortamında yapılmalıdır. Ameliyat süresi 1 saat olup; hasta hemen taburcu edilebilir.3-6 günlük sürede orta derece morartılar olabilir. Spor vs aktivite 2 haftayı ve daha fazla süreyi alabilmektedir. Günden güne popülaritesi artan bir uygulama olan yağ enjeksiyonu uygulaması, yüz ve el bölgesine enjekte edilen dolgu yağ tabakası ile hücrelerin canlanmasını ve hayat bulmasını sağlar, dolgu işlevini yitirdiği an gençleşme ve diri görünüm zamanla yok olacak hasta başa dönmeye başlayacaktır. Bu sebeple doktor tavsiye ve iletişimi kesilmemeli, kademeli olarak hasta kontrolleri ve güncel veri aktarımı sağlanmalı; gereken tetkikler zaman kaybetmeden yaptırılmalıdır.
LMLM

LM