DÜNYA
Giriş Tarihi : 09-08-2023 11:42

Yaptığı mantar yemeğinden yiyen herkes öldü, bir tek o sağ kaldı

Yaptığı mantar yemeğinden yiyen herkes öldü, bir tek o sağ kaldı

Avustralya’nın Victoria eyaletinde 5 kişiden 3’ü öğle yemeğindeki mantardan zehirlenerek hayatını kaybetti. Yemeği hazırlayan 48 yaşındaki Eric Patterson'un ise yemekten zehirlendiğine dair herhangi bir belirti göstermemesi spekülasyonlara neden oldu.

Avustralya’nın Victoria eyaletine bağlı Leongatha kasabasında 29 Temmuz’da 48 yaşındaki Erin Patterson öğle yemeği için ailesinden 4 kişiyi evine davet etti. Patterson'ın yaptığı mantar yemeğini yiyen 66 yaşındaki Heather Wilkinson, 70 yaşındaki Gail Patterson, 70 yaşındaki Don Patterson ve 68 yaşındaki Ian Wilkinson aynı günün akşamı rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldı. Heather Wilkinson ile Gail Patterson'ın geçtiğimiz Cuma, Don Patterson’un ise Cumartesi günü mantardan zehirlenerek hayatını kaybettiği açıklandı. Ian Wilkinson’un hastanede yaşam mücadelesi devam ediyor.

CİNAYET Mİ YOKSA ZEHİRLENME Mİ?

Yemekten zehirlendiğine dair herhangi bir belirti göstermeyen 48 yaşındaki Eric Patterson’un sağlık durumunun iyi olması birçok soru işaretini de beraberinde getirdi. Akrabalarını zehirlediği düşünülen ve hakkında soruşturma başlatılan Patterson kendisine yöneltilen iddialara yönelik, “Ben hiçbir şey yapmadım. Onları çok seviyordum ve onları kaybettiğim için adeta yıkıldım” dedi. Patterson’un zehirli mantarları nerede bulduğuna ve yemeği nasıl servis ettiğine dair soruları cevaplamayı reddettiği ifade edilirken, polisin kadını “şüpheli” olarak nitelendirdiği bildirildi.

"HİÇ BELİRTİ GÖSTERMEDİ"

Dedektif Dean Thomas ise yaptığı açıklamada, “O yemekleri pişirip onlara servis etti. Hiç belirti göstermedi ama bu konu ile ilgili açık fikirli olmalıyız ki bu masumca olabilir. Ancak bu noktada tam olarak ne oldu bilemeyiz. Evdeki eşyaları alıkoyduk ve araştırmalara başladık. Neler yaşandığını ve bunu çevreleyen koşulları anlamaya ihtiyacımız var” dedi.
Victoria’da sağlık yetkilileri Nisan ayında halkı zehirli mantarlardan uzak durması konusunda uyarmış, bölgede etkili olan sağanak yağışların daha fazla zehirli mantarların oluşmasına olanak sağladığını söylemişti. Victoria’da 2020 yılında 8 kişi mantar yediği için zehirlenmiş, yoğun bakımda kalan 5 kişiden 1’i hayatını kaybetmişti.

cnnturk

LMLM

LM