Yunanistan
Giriş Tarihi : 01-09-2023 11:20

Yunanistan yanıyor! bu yaz yanan ormanların alanı 150 bin hektarı geçti

Yunanistan yanıyor! bu yaz yanan ormanların alanı 150 bin hektarı geçti

Miçotakis: Yangınların tahrip ettiği alan 150 bin hektarı aşacak, buna Avrupa Komisyonu tarafından AB'de kaydedilen en büyük yangın olarak nitelendirilen Dadia milli parkındaki orman yangını da dahil

Yunanistan Başbakan Kiryakos Miçotakis, bu yaz başından bu yana orman yangınlarında kül olan yeşil alanların genişliğinin 150 bin hektarı geçtiğini duyurdu.

Parlamentoda orman yangınlarıyla ilgili oturumda konuşan Miçotakis, “Yangınların tahrip ettiği alan 150 bin hektarı aşacak, buna Avrupa Birliği (AB) Komisyonu tarafından AB'de kaydedilen en büyük yangın olarak nitelendirilen Dadia milli parkındaki orman yangını da dahil.” dedi.

Ülkenin kuzeyindeki Evros ilindeki bulunan Dadia isimli ulusal park, Yunanistan’daki orman yangınlarında en fazla zarar gören yeşil alanların başında geliyor.

Yangınların 13'üncü gününde havadan müdahalede zorluk yaşanıyor

Bu arada Yunanistan'daki yangınların 13'üncü gününde havadan müdahalede zorluk yaşanıyor

Yunanistan'da Dedeağaç ve Meriç'teki yangınlar, 13'üncü gününde devam ederken hava koşulları sebebiyle havadan müdahalede zorluk yaşanıyor.

Günlerce şiddetli rüzgar nedeniyle söndürülemeyen ve geniş bir alana yayılan alevlere müdahale, bu kez de yoğun duman yüzünden yapılamıyor.

Yunan Devlet Televizyonu ERT'e konuşan İtfaiye Teşkilatı Basın Sözcüsü Yannis Artopios, Demirören (Sidiro) ve Yanören (Yannuli) köylerinin yakınlarındaki ormanlık alanda yangınların sürdüğünü ancak yerleşim birimlerinin tehlike altında olmadığını belirtti.

Artopios, hiç rüzgar esmediğine dikkati çekerek, bu nedenle bölgede dumanın yoğun olduğunu ifade etti.

Yoğun dumanın yol açtığı düşük görüş mesafesi, yangın söndürme uçakları ve helikopterlerin uçuşuna imkan tanımıyor.

Yunanistan Meteoroloji Dairesinin tahminlerine göre salıya dek yağış beklenmiyor. Pazar ve pazartesi günleri ise bölgede çok şiddetli rüzgarların hakim olacağı öngörülüyor.euronews

LMLM

LM