Εκκαθαριστικά ΕΝΦΙΑ 2024: Πιθανόν να έρθει νωρίτερα ο φετινός λογαριασμός

Ελληνικά - 16-03-2024 11:36 19658 kez okundu.

Εκκαθαριστικά ΕΝΦΙΑ 2024: Πιθανόν να έρθει νωρίτερα ο φετινός λογαριασμός

Μία επιπλέον δόση προστίθεται φέτος στην πληρωμή του ΕΝΦΙΑ 2024

Ακόμη και τέλη Μαρτίου μπορεί να αναρτηθούν τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ 2024, σύμφωνα με τον διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργο Πιτσιλή, ο οποιος μίλησε στο δεύτερο East Macedonia Thrace Forum, που διοργανώνεται στην Αλεξανδρούπολη από τη City Hub Events.

Μέχρι τώρα ήταν γνωστό ότι τα νέα εκκαθαριστικά για τον φόρο ακινήτων θα αναρτηθούν αρχές Απριλίου, ωστόσο ο κ. Πιτσιλής άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο αυτό να συμβεί στα τέλη του τρέχοντα μήνα.

Υπενθυμίζεται ότι η εξόφληση του Φόρου θα γίνει σε 11 δόσεις με την πρώτη να καταβάλλεται τέλος Απριλίου, ενώ από το 2025 αλλάζει το πλάνο πληρωμής, με τις δόσεις να αυξάνονται, από 10 που είναι σήμερα, σε 12.

Από το επόμενο έτος, όπως προβλέπει η νέα ρύθμιση, η καταβολή του ΕΝΦΙΑ θα ξεκινήσει από τον Μάρτιο που σημαίνει ότι ο λογαριασμός θα έχει σταλεί από τον Φεβρουάριο στους ιδιοκτήτες και αυτό το μοντέλο θα αποκτήσει μόνιμο χαρακτήρα.

Έτσι, εάν ένας ιδιοκτήτης ακινήτου πληρώνει συνολικό ΕΝΦΙΑ 500 ευρώ, με το καθεστώς των 10 δόσεων τον μήνα κατέβαλλε μέχρι πέρυσι 50 ευρώ. Εφέτος θα πληρώσει, λόγω των 11 δόσεων, 45,45 ευρώ και από το 2025 η δόση υποχωρεί στα 41,66 ευρώ κάθε μήνα.

dnews.gr

DİĞER HABERLER
Champions League: Οι οκτώ αντίπαλοι της ΑΕΚ

Champions League: Οι οκτώ αντίπαλοι της ΑΕΚ

28-08-2026 - Ελληνικά

Conference League: Οι έξι αντίπαλοι του Παναθηναϊκού στην κύρια φάση της διοργάνωσης

Conference League: Οι έξι αντίπαλοι του Παναθηναϊκού στην κύρια φάση της διοργάνωσης

28-08-2026 - Ελληνικά