Πού θα βρείτε τον ΕΝΦΙΑ στην ΑΑΔΕ

Ελληνικά - 06-04-2024 11:39 2037 kez okundu.

Πού θα βρείτε τον ΕΝΦΙΑ στην ΑΑΔΕ

Από σήμερα Σάββατο ξεκινάει η ανάρτηση του ΕΝΦΙΑ στο Taxisnet της ΑΑΔΕ. Δείτε πού θα βρείτε τον ΕΝΦΙΑ και πώς θα εκτυπώσετε το εκκαθαριστικό. Αναλυτικές οδηγίες βήμα - βήμα.

Η ώρα του ΕΝΦΙΑ 2024 έφτασε και από σήμερα Σάββατο έως και αύριο Κυριακή θα αναρτηθούν τα εκκαθαριστικά για τα περίπου 7,3 εκατομμύρια ιδιοκτήτες .

Το εκκαθαριστικό του ΕΝΦΙΑ 2024 μπορείτε να το αναζητήσετε στον ιστότοπο της ΑΑΔΕ, και το μόνο που θα χρειαστείτε είναι τους κωδικούς του Taxisnet προκειμένου να εισέλθετε στην εφαρμογή.

Εκτύπωση ΕΝΦΙΑ σε 8 βήματα

Η διαδικασία είναι απλή και απαιτούνται οκτώ συνολικά βήματα.

Το πρώτο που πρέπει να κάνετε για να μπορέσετε να εκτυπώσετε το εκκαθαριστικό ΕΝΦΙΑ, είναι να εισέλθετε στην ιστοσελίδα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (www.aade.gr) και στη συνέχεια να εντοπίσετε το «MyΑΑDE» και την επιλογή «Εφαρμογές». Πατώντας αυτή την επιλογή θα βρεθείτε σε ένα ψηφιακό περιβάλλον όπου εκεί υπάρχουν έξι διαφορετικές επιλογές. Θα πρέπει να πατήσει κλικ στην επιλογή με τίτλο «Δημοφιλείς Εφαρμογές».

Εν συνεχεία θα βρεθείτε σε ένα ακόμη ψηφιακό περιβάλλον όπου υπάρχουν οι «Πιο Δημοφιλείς εφαρμογές». Εκεί πρέπει να επιλέξετε και να κάνετε κλικ στο σημείο που γράφει «ΔΗΛΩΣΗ Ε9/ΕΝΦΙΑ».

Αμέσως μετά θα βρεθείτε στην επόμενη ηλεκτρονική σελίδα όπου έχει τίτλο «Δήλωση Ε9/ΕΝΦΙΑ» και στη συνέχεια θα πρέπει να κάνετε κλικ πάνω στην επιλογή «ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ».

Το επόμενο βήμα είναι να σας ζητηθεί να συμπληρώσετε το «όνομα χρήστη» και τον κωδικό πρόσβασης που είναι οι ίδιοι κωδικοί που χρησιμοποιείτε για την συμπλήρωση και υποβολή της φορολογικής δήλωσής σας. Μόλις συμπληρώσετε τα εν λόγω πεδία θα πατήσετε την επιλογή «ΣΥΝΔΕΣΗ» και αμέσως μετά εφόσον τα στοιχεία σας είναι σωστά θα βρεθείτε στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Περιουσιολογίου όπου κάτω χαμηλά θα πρέπει να πατήσετε την επιλογή «Είσοδος».

Στη συνέχεια θα βρεθείτε σε μία σελίδα όπου αριστερά αναγράφεται «Έτος», «Στοιχεία υπόχρεου», «Διαθέσιμες ενέργειες», «Εκτυπώσεις». Το πρώτο πράγμα που θα δειτε είναι ότι εκεί που αναγράφει «Έτος» εμφανίζει την επιλογή «2025».

Πώς θα βρείτε τον ΕΝΦΙΑ του 2024

Για να μπορέσετε να εκτυπώσετε το εκκαθαριστικό του τρέχοντος έτους θα πρέπει να κάνετε κλικ σ΄αυτή την επιλογή και να βάλετε ως έτος το 2024. Αμέσως μετά θα διαπιστώσετε ότι στο πεδίο «Εκτυπώσεις» εμφανίζεται η επιλογή «Εκτύπωση εκκαθαριστικού τελευταίας εκκαθάρισης για το έτος 2024» και σε παρένθεση αναγράφει «αρχείο pdf».

Ακριβώς σ’ αυτή την επιλογή πρέπει να κάνετε κλικ για να του εμφανιστεί το εκκαθαριστικό ΕΝΦΙΑ 2024. Μόλις κατέβει στον υπολογιστή το αρχείο με το εκκαθαριστικό ΕΝΦΙΑ και το ανοίξετε θα πρέπει πάνω δεξία να αναγράφετε «ΕΝΦΙΑ 2024». Αυτό σημαίνει ότι έχετε κατεβάσει σε ηλεκτρονική μορφή το εκκαθαριστικό ΕΝΦΙΑ για το τρέχον έτος.

Εφόσον δεν έχετε καμία αλλαγή στην περιουσιακή σας κατάσταση θα πρέπει το ποσό του φόρου που αναγράφεται να είναι το ίδιο με το περυσινό, ενώ ως καταληκτική ημερομηνία πληρωμής του φόρου θα αναφέρετε στο σημείωμα η 30 Απριλίου 2024. Πάνω από την ημερομηνία αυτή θα υπάρχει η ταυτότητα πληρωμής βάσει της οποίας θα εξοφληθεί ο φόρος είτε απευθείας στο γκισέ της τράπεζας είτε μέσω e-banking. Αν δεν επιθυμείτε να πληρώσετε το ποσό εφάπαξ μπορείτε να το κάνετε σε 11 άτοκες μηνιαίες δόσεις όπου το «δοσολόγιο» και οι ημερομηνίες πληρωμές θα εμφανίζονται κάτω δεξιά στο εκκαθαριστικό.

dnews.gr

DİĞER HABERLER
Ποια τρόφιμα έχουν τα περισσότερα βαρέα μέταλλα και ποια χώρα μας “στέλνει” τα πιο πολλά

Ποια τρόφιμα έχουν τα περισσότερα βαρέα μέταλλα και ποια χώρα μας “στέλνει” τα πιο πολλά

30-04-2024 - Ελληνικά

Πείραμα: Τα μισά δημητριακά πρωϊνού περιέχουν επικίνδυνες ουσίες όπως η γλυφοσάτη και το ακρυλαμίδιο

Πείραμα: Τα μισά δημητριακά πρωϊνού περιέχουν επικίνδυνες ουσίες όπως η γλυφοσάτη και το ακρυλαμίδιο

30-04-2024 - Ελληνικά