Sunucu ve yazar Metin Uca son yolculuğuna uğurlandı

Türkiye - 20-11-2023 10:32 1195 kez okundu.

Sunucu ve yazar Metin Uca son yolculuğuna uğurlandı

İstanbul'da tedavi gördüğü hastanede 62 yaşında hayatını kaybeden yazar ve sunucu Metin Uca, Ankara'da son yolculuğuna uğurlandı.

Kocatepe Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından Uca, Cebeci Asri Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Metin Uca'nın kardeşi Mehtap Uca Erdoğan ve yakınları taziyeleri kabul etti.

Cenazeye ailesi ve yakınlarının yanı sıra meslektaşları, milletvekilleri ve sevenleri katıldı.

Metin Uca için dün de İstanbul'daki Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda bir anma töreni düzenlendi.

Uca'nın kardeşi Mehtap Uca Erdoğan, "Aynı annem gibi tam yoğun bakım kapısından seni alıp eski hayatımıza, güzel günlerimize, neşemize kavuşacakken ellerimin arasından kayıp gittim. Ama bu sefer bu senaryoda beni çok yalnız bıraktın" dedi.

Sunuculuğunu Sunay Akın'ın yaptığı törene bir çok oyuncu ve sanatçının yanı sıra, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu katıldı.

Bir süredir yoğun bakımda tedavisi süren yazar ve sunucu Metin Uca 17 Kasım'da, 62 yaşında hayatını kaybetmişti.

Menajeri Kübra Kalem Baykara, Metin Uca'nın ölümünü sosyal medya platformu X üzerinden vermişti.

Baykara, "Metin Ucamızı kaybettik. Kalbimiz acıyor" yazdı.

Metin Uca'nın kendi sosyal medya hesabından Pazartesi günü paylaşılan mesajda, "Hızla iyileşiyorum. En kısa zamanda beraber olacağız, doğum günümü birlikte sahnede kutlayacağız. Güzel doğum günü mesajlarınız ve iyi dilekleriniz için çok teşekkürler. Sonsuz sevgimle" yazılmıştı.

3 Kasım'da Kocaeli’nin Dilovası ilçesinde araç kullanırken yaşadığı rahatsızlık sonrası trafik kazası geçiren Uca'nın şah damarlarının tıkalı olduğu ortaya çıkmıştı.

Uca, tedavi gördüğü hastanede entübe edilmişti.

 

Menajeri Baykara, dün paylaştığı mesajda tedavisine ilişkin, "15 Kasım sabahı taburcu edilmesi beklenirken acil bir operasyona alınması gerekti. Operasyondan sonra oluşan komplikasyonlar nedeniyle tedbir amaçlı entübe edildi. 72 saati atlatmayı, ardından tedavisine devam edebilmeyi umuyoruz" demişti.

Metin Uca, İstanbul'da 13 Kasım 1961'de doğdu.

Kimya mühendisliği, jeoloji mühendisliği ve tiyatro eğitimleri aldı.

1987 yılında kazandığı Anadolu Ajansı sınavıyla muhabirliğe başladı. 1989 yılında TRT'ye geçti. Daha sonra özel televizyonlarda muhabirlik, programcılık yaptı.

1999 sonrası "Günaydın Türkiye" adlı sabah haberleri programıyla tanındı. Uzun yıllar boyunca tek kişilik gösteriler ve seslendirme çalışmaları yaptı.

 

'Küllerimin İstanbul Boğazı'ndan serpilmesini istiyorum'

Uca, Şubat 2023'te Haberler.com'un YouTube kanalına verdiği röportajda vasiyeti doğrultusunda ölümü sonrasında bir cenaze töreni yapılmamasını istediğini söylemişti.

Öldükten sonra yakılmak istediğini belirten Uca, "Ben güzel öleceğimi düşünüyorum. Burası özgür bir ülke olsa, yakılarak ölmek isteyenlere de saygı duyulurdu ama ne yazık ki böyle bir şansımız yok. Ben yakılarak ölmek istiyorum, küllerimin de İstanbul Boğazı'ndan serpilmesini istiyorum ama ne yazık ki böyle bir şansımız yok" ifadelerini kullandı ve şöyle devam etti:

"Umarım dostlarım, bu konuda bıraktığım vasiyet çerçevesinde bunu yaparlar. Tören istemiyorum çünkü. Hatırlanmak istemiyorum."

'Seni artık güzel hatıralarınla anacağız'

Uca'nın ölüm haberi basın, sanat ve siyaset dünyasında üzüntüye neden oldu.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Uca'nın "Televizyon haberciliğine ve yarışma programlarına yeni boyut kazandırdığını" vurguladı ve sevenlerine baş sağlığı diledi.

Senarist Gani Müjde de Uca'yı "heyecanını hiç kaybetmeyen bir çocuk, cesur bir bilge" olarak tanımladı ve "Seni artık güzel hatıralarınla anacağız" ifadelerini kullandı.

Oyuncu Cem Davran, "Tanığım, çok iyi bir insandı, tertemiz, aydınlık ve cesur, üzgünüm, ruhun huzur bulsun topçu teğmenim, hangi fotoğrafına bakıyorum şu an biliyorsun, hoşçakal" paylaşımında bulundu.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da bir taziye mesajı yayımladı.

Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) "Uzun yıllar 'Günaydın Türkiye' diyerek her evin güleryüzlü misafiri olan Gazeteci Metin Uca’yı kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz" açıklamasında bulundu.

BBC

DİĞER HABERLER
Erdoğan ile Biden'ın planlanan görüşmesi ertelendi

Erdoğan ile Biden'ın planlanan görüşmesi ertelendi

27-04-2024 - Türkiye

Promosyon Termos Çeşitleri ile Farkınızı Ortaya Koyun

Promosyon Termos Çeşitleri ile Farkınızı Ortaya Koyun

24-04-2024 - Türkiye