Türkiye Dışişleri'nden Yunan adalarına vizesiz seyahat açıklaması

Türkiye - 10-12-2023 13:20 1073 kez okundu.

Türkiye Dışişleri'nden Yunan adalarına vizesiz seyahat açıklaması

Yunan adalarına vizesiz seyahat çalışmasına ilişkin açıklama yapan Dışişleri Bakanı Sözcüsü Öncü Keçeli, çalışmanın Avrupa Birliği (AB) Komisyonunca onaylandığını duyurdu.

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ortak basın toplantısındaki konuşmasında "Ege'deki bütün yıl boyunca 7 günlük süreyle vizeden muaf tutarak Türk vatandaşlarının Ege'deki Yunan adalarını ziyaret etme serbestisini ele aldık" diye konuşmuştu. Açıklamanın ardından Dışişleri Bakanı Sözcüsü Öncü Keçeli'den açıklama geldi.

"ÇALIŞMA AB KOMİSYONU TARAFINDAN ONAYLANDI"

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Keçeli yaptığı açıklamada, “Yunanistanlı yetkililer, Sayın Cumhurbaşkanımızın Atina’yı ziyaretleri sırasında, vatandaşlarımızın on Yunan adasına yapacakları turistik seyahatlerde kapıda tek girişli ve 7 gün geçerli vize uygulanmasına yönelik çalışmanın AB Komisyonunca onaylandığını ve konuya ilişkin bir yönetmeliğin hazırlanmakta olduğunu tarafımıza aktardılar. Uygulamanın resmen bildirilmesini bekliyoruz. Bu konuda bir süredir çalışılıyordu. Uygulamaya dahil olacak adalarda, gümrük ve pasaport kontrolü gibi gerekli altyapının geliştirilerek vatandaşlarımızın adalara giriş ve çıkışlarda zorluklarla karşı karşıya kalmamaları amacıyla Yunan makamlarıyla görüşmelerimiz devam ediyor” ifadelerini kullandı.

cnnturk

DİĞER HABERLER
Erdoğan ile Biden'ın planlanan görüşmesi ertelendi

Erdoğan ile Biden'ın planlanan görüşmesi ertelendi

27-04-2024 - Türkiye

Promosyon Termos Çeşitleri ile Farkınızı Ortaya Koyun

Promosyon Termos Çeşitleri ile Farkınızı Ortaya Koyun

24-04-2024 - Türkiye