Ελληνικά
Giriş Tarihi : 30-04-2024 11:18

Ο καιρός αλλάζει: Πού έρχονται βροχές

Ο καιρός αλλάζει: Πού έρχονται βροχές

Ο καιρός αλλάζει με τοπικές βροχές και καταιγίδες σε ορισμένες περιοχές της χώρας, ενώ μια πιο οργανωμένη κακοκαιρία φαίνεται το Σάββατο.

Ο καιρός αλλάζει με τοπικές βροχές και καταιγίδες σε ορισμένες περιοχές της χώρας, ενώ μια πιο οργανωμένη κακοκαιρία φαίνεται το Σάββατο. Ωστόσο την Κυριακή του Πάσχα όλα δείχνουν ότι ο καιρός θα είναι καλός. 

Η ΕΜΥ αναφέρει ότι για σήμερα αναμένονται τοπικές βροχές στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, ενώ πιθανές μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν το μεσημέρι και το απόγευμα στη Θράκη. Στη δυτική και κεντρική Μακεδονία το μεσημέρι - απόγευμα είναι πιθανό να εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα ορεινά. Λίγες τοπικές βροχές θα εκδηλωθούν στην Εύβοια, τη βόρεια Κρήτη και πιθανώς στις Κυκλάδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, που βαθμιαία από το απόγευμα θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων με την ίδια ένταση. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 με 8 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Θα φτάσει στα δυτικά και νότια ηπειρωτικά τους 28 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, το Ιόνιο και τη νότια Κρήτη τους 24 με 26 και στα νησιά του Αιγαίου τους 22 με 23 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΤΕΤΑΡΤΗ 01-05-2024

Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες έως και τις απογευματινές ώρες στα ανατολικά και τα βόρεια ηπειρωτικά, την Εύβοια και τη βόρεια Κρήτη με τοπικές βροχές. Το βράδυ αναμένεται αύξηση των νεφώσεων στα δυτικά και θα σημειωθούν τοπικές βροχές στο Ιόνιο.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και τις πρωινές ώρες στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα ανατολικά. Θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 24 με 26 και στα νησιά τους 23 με 25 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΜΠΤΗ 02-05-2024

Στα δυτικά λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες έως και τις απογευματινές ώρες με τοπικές βροχές και πιθανόν στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με παροδικές νεφώσεις στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και στα βόρεια ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα είναι στα δυτικά ασθενείς και βαθμιαία δυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν αρχικά βόρειοι 3 με 5 και τοπικά στο νοτιοανατολικό Αιγαίο 6 μποφόρ και βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς με την ίδια ένταση.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο στα ανατολικά ως προς τις μέγιστες τιμές της.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03-05-2024

Αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στα κεντρικά και τα βόρεια παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, στα πελάγη τοπικά 6 και βαθμιαία στο νότιο Αιγαίο έως 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 04-05-2024

Στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια και βαθμιαία στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Το απόγευμα αναμένεται βελτίωση στα δυτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 και στα νότια τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

Κλέαρχος Μαρουσάκης: Ο καιρός τις επόμενες ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας

Μεγάλη Τετάρτη θα επιμείνουν οι βοριάδες μέσα και στο Αιγαίο μέχρι και το μεσημέρι στη συνέχεια ωστόσο θα υποχωρήσουν και θα δώσουν τη θέση τους σε λίγες τοπικές βροχές στα πιο δυτικά τμήματα της χώρας μας.

Μεγάλη Πέμπτη μας προσεγγίζει μια διαταραχή η οποία θα αφορά την δυτική, κεντρική και βόρεια Ελλάδα με βροχοπτώσεις στην Ήπειρο, στο βόρειο Ιόνιο, γύρω από τη Θεσσαλία και πιο πολλές βροχές προς την Μακεδονία και τη Θράκη.

Αντίστοιχο το καιρικό μοτίβο και τη Μεγάλη Παρασκευή. Τα ίδια γεωγραφικά διαμερίσματα σε κλοιό βροχοπτώσεων, όχι όμως απαγορευτικές καιρικές συνθήκες.

Τα πιο πολλά φαινόμενα θα είναι προς δυτική Ελλάδα και Μακεδονία.

Το Μεγάλο Σάββατο θα περάσει μία οργανωμένη κακοκαιρία. Ιδιαίτερα από το μεσημέρι και μετά, με έμφαση το Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου.

Ένα γρήγορο πέρασμα θα δεχτούν οι περισσότερες περιοχές το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου.

Η ανάσταση σε πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα θα γίνει με βροχές.

Τα καλά τα νέα μας τα φυλάει ο καιρός για την Κυριακή του Πάσχα, καθώς φαίνεται ότι ο καιρός αν και θα ξεκινήσει άστατος θα περιοριστεί αυτό το κύμα κακοκαιρίας στο Αιγαίου τόπου ενδέχονται μπόρες.

Υπάρχει ένα ανοιχτό παράθυρο την Κυριακή του Πάσχα να έχουμε καλύτερες καιρικές συνθήκες.

O καιρός με τον Π. Γιαννόπουλο

Εμφανής είναι η αλλαγή του καιρού σήμερα Μεγάλη Τρίτη με ισχυρούς ανέμους και νεφώσεις και θερμοκρασίες από 14 έως 25 βαθμούς Κελσίου στην Αττική. Στα Δωδεκάνησα, το Ιόνιο και το νότιο τμήμα των νησιών του ανατολικού Αιγαίου γενικά ο καιρός θα είναι αίθριος καιρός. Τελευταία ημέρα σήμερα με πολύ ισχυρούς και τοπικά θυελλώδεις βοριάδες στο Αιγαίο σύμφωνα με το μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο. Την Μ. Τετάρτη μόνο το πρωί θα έχουν ένταση 6 με 7μποφόρ . Κανένα θέμα με τους ανέμους στην συνέχεια.

Σήμερα λίγες τοπικού χαρακτήρα βροχές θα σημειωθούν στην βόρεια Κρήτη, την νότια Εύβοια και τις βόρειες Κυκλάδες. Την Τετάρτη λίγο θα βρέξει τοπικά στη βόρεια Κρήτη. Tην Μ. Πέμπτη και την Μ. Παρασκευή τοπικές μπόρες αναμένονται στα βόρεια τμήματα της χώρας.

Το Μ. Σάββατο είναι πολύ πιθανόν πρόσκαιρα να βρέξει, ή και να εκδηλωθούν πρόσκαιρες καταιγίδες και σε άλλες περιοχές πιο νότια. Με τα τελευταία στοιχεία , προβλέπεται ότι ο καιρός ανήμερα το Πάσχα να βελτιωθεί ξανά, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι δεν θα λείψουν κάποιες πολύ τοπικές μπόρες κυρίως στα βόρεια ή και στον ορεινό ηπειρωτικό κορμό.

Μ. Τετάρτη και Μ. Πέμπτη θα ανέβει λίγο η θερμοκρασία στα ηπειρωτικά ακόμα και 28οC, για να υποχωρήσει 2-3 βαθμούς το Μ. Σάββατο.

LMLM

LM