Ελληνικά
Giriş Tarihi : 17-05-2024 12:30

Ποια ώρα της ημέρας πρέπει να ζυγιζόμαστε

Ποια ώρα της ημέρας πρέπει να ζυγιζόμαστε

Μετά την κραιπάλη των γιορτών του Πάσχα και πριν τα πρώτα μπάνια στη θάλασσα οι περισσότεροι ανεβοκατεβαίνουμε στη ζυγαριά. Τι πιο σύνηθες... θα έλεγε κανείς

Δίατα χωρίς ζύγισμα γίνεται; Όχι δεν γίνεται.

Αν λοιπόν έχετε μπει σε πρόγραμμα διατροφής μετά τις γιορτές κι επομένως... ζυγίζεστε, καλό είναι να έχετε στο μυαλό μας μερικές συμβουλές που σας βοηθήσουν στην επίτευξη των στόχων σας.

Προσοχή! Αν σας προκαλεί άγχος, αρνητικά συναισθήματα ή/και ενεργοποιεί οποιαδήποτε διαταραχή, σταματήσετε να ζυγίζεστε.

1. Ζυγιστείτε μία φορά την εβδομάδα

Αν βιάζεστε να πετύχετε τον στόχο σας, μπορεί να μπείτε στον πειρασμό να ανεβαίνετε στη ζυγαριά σε καθημερινή βάση.

Δεν υπάρχει κανένας λόγος να ζυγίζεστε περισσότερο από μία φορά την εβδομάδα. Με τις καθημερινές διακυμάνσεις στην κατακράτηση, το σωματικό βάρος μπορεί να αλλάξει δραματικά από τη μια μέρα στην άλλη.

Το να ζυγίζεστε την ίδια στιγμή σε εβδομαδιαία βάση θα σας δώσει μια πιο ακριβή εικόνα.

2. Προτιμήστε το πρωινό ζύγισμα

Όταν έρθει η ώρα του εβδομαδιαίου ζυγίσματος, μην ανεβείτε στη ζυγαριά αφού πιείτε ένα μπουκάλι νερό ή φάτε. Για πιο σωστή μέτρηση ζυγιστείτε πρωί - πρωί.

Το να ζυγίζεστε το πρωί είναι πιο αποτελεσματικό καθώς έχει περάσει αρκετός χρόνος για να χωνέψετε και να επεξεργαστείτε την τροφή - στην «ολονύκτια νηστεία» σας. 

3. Μην αλλάζετε τις συνθήκες

Αν θέλετε ο αριθμός στη ζυγαριά να είναι ακριβής, διατηρείστε σταθερές τις μεταβλητές!

Αν ζυγιστείτε γυμνοί τη μία εβδομάδα και ντυμένοι με ρούχα προπόνησης την επόμενη, ο αριθμός στη ζυγαριά θα είναι διαφορετικός - αλλά δεν θα έχει καμία σχέση με το πόσο βάρος έχετε πάρει ή χάσει.

Να είστε συνεπείς όταν ζυγίζεστε. Ζυγιστείτε την ίδια ώρα. Αν πηγαίνετε στην τουαλέτα πριν ανέβετε στη ζυγαριά, πηγαίνετε πριν το ξανακάνετε την επόμενη φορά. Ζυγίζεστε χωρίς ρούχα; Κρατήστε το έτσι ή δοκιμάστε να φοράτε τα ίδια ρούχα από εβδομάδα σε εβδομάδα.

4. Καταγράψτε την πρόοδό σας

Ζυγιστείτε μία φορά την εβδομάδα κι αν θέλετε πραγματικά να αποσπάσετε το μεγαλύτερο όφελος από τη σχέση σας με τη ζυγαριά σας, καταγράψτε την πρόοδό σας.

Η παρακολούθηση της απώλειας βάρους σας - είτε διατηρώντας ένα φύλλο με τα εβδομαδιαία σας ζυγίσματα είτε χρησιμοποιώντας μια εφαρμογή απώλειας βάρους - θα σας βοηθήσει να έχετε μια καλύτερη συνολική εικόνα για το τι συμβαίνει με το σώμα σας.

Θα σας βοηθήσει να εντοπίσετε μοτίβα, να βεβαιωθείτε ότι τα πράγματα κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση ενώ μπορεί ακόμη να σας παρακινήσει να συνεχίσετε όταν αισθάνεστε ότι θέλετε να εγκαταλείψετε τη δίαιτα και τους στόχους σας.

5. Ξεφορτωθείτε τελείως τη ζυγαριά... αν σας χαλάει

Δεν πειράζει να εγκαταλείψετε τη ζυγαριά, ειδικά αν δεν σας κάνει να αισθάνεστε καλύτερα με τον εαυτό σας.

Την δοκιμάσατε και το μόνο που σας έκανε ήταν να σας προκαλεί άγχος; Ξεφορτωθείτε την.

Για άτομα με διατροφικές διαταραχές, μια ζυγαριά στο σπίτι σας μπορεί να είναι εντελώς περιττή. Αντίθετα η μέτρηση μπορεί να γίνεται στο γραφείο του διατροφολόγου ή του γιατρού σας, ώστε εσείς να μπορείτε να εστιάζετε την ενέργειά σας σε άλλα πράγματα.

Πηγή: Healthline

 

LMLM

LM