Ελληνικά
Giriş Tarihi : 21-11-2022 19:33

Χερσαία στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία προανήγγειλε ο Ερντογάν

Χερσαία στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία προανήγγειλε ο Ερντογάν

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έκανε σήμερα λόγο για την ενδεχόμενη έναρξη μιας "χερσαίας επιχείρησης" της χώρας του στη Συρία, την επομένη ημέρας μιας σειράς αεροπορικών επιδρομών εναντίον κουρδικών θέσεων στη Συρία και στο Ιράκ και πληγμάτων με ρουκέτες επί του τουρκικού εδάφους από τη Συρία.

"Δεν υπάρχει θέμα η επιχείρηση αυτή να περιοριστεί αποκλειστικά σε μια αεροπορική επιχείρηση", δήλωσε ο Ερντογάν προς τους Τούρκους δημοσιογράφους που τον συνόδευαν κατά την επιστροφή του από το Κατάρ, όπου είχε παρευρεθεί στην έναρξη του Παγκόσμιου Κυπέλλου ποδοσφαίρου.

"Το υπουργείο Άμυνάς μας και το γενικό επιτελείο μας αποφασίζουν μαζί πόσες από τις χερσαίες δυνάμεις θα πρέπει να συμμετάσχουν. Κάνουμε τις διαβουλεύσεις μας και μετά λαμβάνουμε αναλόγως μέτρα", δήλωσε ακόμη ο Τούρκος πρόεδρος.

Σημειώνεται πως πυρά ρουκετών από το συριακό έδαφος έπληξαν σήμερα τη μεθοριακή πόλη Καρκαμίς στη νοτιοανατολική Τουρκία με αποτέλεσμα το θάνατο τριών ανθρώπων, μεταξύ των οποίων ένα παιδί, και τον τραυματισμό έξι, όπως ανακοίνωσε ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού.

Οι ρουκέτες έπληξαν ένα λύκειο και δύο κατοικίες, καθώς και ένα φορτηγό κοντά στο μεθοριακό φυλάκιο που συνδέει την Καρκαμίς με τη συριακή πόλη Γιαραμπλούς.

Το τηλεοπτικό δίκτυο CNN Turk μετέδωσε πως οι ρουκέτες εκτοξεύθηκαν από την περιοχή του Κομπάνι στη Συρία, που ελέγχεται από την πολιτοφυλακή YPG των Κούρδων της Συρίας.

Η Τουρκία πραγματοποίησε χθες αεροπορικές επιδρομές στο βόρειο Ιράκ και τη Συρία, που στοίχισαν τη ζωή σε περίπου 30 ανθρώπους σε περιφέρειες που βρίσκονται υπό τον έλεγχο των δυνάμεων των Κούρδων της Συρίας και του PKK, του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν, που κατηγορούνται από την Άγκυρα ότι βρίσκονται πίσω από την επίθεση που σημειώθηκε στις 13 Νοεμβρίου στην Κωνσταντινούπολη και στοίχισε τη ζωή σε έξι ανθρώπους, ενώ προκάλεσε τον τραυματισμό 80 άλλων.

AdminAdmin