Ελληνικά
Giriş Tarihi : 26-02-2024 13:04

Απελευθερωμένος πλέον ο Τσίπρας

Απελευθερωμένος πλέον ο Τσίπρας

Γιατί ο ιστορικός ηγέτης του χώρου, μετά την παρέμβασή του, δεν κουβαλάει πάνω του καμία ευθύνη γι΄ αυτά που έρχονται στον ΣΥΡΙΖΑ!- Αποσυνδέθηκε και από τα βαρίδια που κουβαλούσε δίπλα του!

Πριν αλέκτορα φωνήσαι τρις ο Αλέξης Τσίπρας πρέπει να αισθάνεται και δικαιωμένος για την παρέμβασή του, αλλά και ...απελευθερωμένος!

Ο τέως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με την παρέμβασή του έφερε στην επιφάνεια όσα κρυβόταν στην Κουμουνδούρου κάτω από το χαλί, αλλά και έθεσε τον δάκτυλον επί τον τύπον των ήλων, αναλαμβάνοντας ο ίδιος, όπως τόνισε στη δήλωσή του, την ιστορική ευθύνη που του αναλογούσε.

1. Σε τρεις μέρες δικαιώθηκε για τα όσα είπε στην παρέμβαση της περασμένης Πέμπτης. Ο Στέφανος Κασσελάκης επέμενε πως αυτό που προέχει είναι να λάβει το "κλειστό τριετές συμβόλαιο" ώστε να οδηγήσει το κόμμα στις εθνικές εκλογές, προεξοφλώντας ουσιαστικά το αρνητικό αποτέλεσμα του κόμματός του στις ευρωεκλογές. Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος φρόντισε να του επιτεθεί προσωπικά, ενώ όσοι πρωτοστάτησαν σε μυστικά ολονύχτια δείπνα και στις υπογραφές για τη σύγκλιση της ΠΓ ώστε να αμφισβητηθεί ο Στ. Κασσελάκης φρόντισαν να αποφευχθούν οι εκλογές, σε συνεννόηση προφανώς με το νυν πρόεδρο του κόμματος.

2. Στόχος προφανώς των συγκεκριμένων προσώπων που έως πρόσφατα υπήρξαν συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα -και ορισμένοι στενοί συνεργάτες- είναι να αμφισβητήσουν τον Στέφανο Κασσελάκη μετά τις ευρωεκλογές.

3. Σε τρεισήμισι μήνες είναι προφανές ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα δικαιωθεί και για τον κώδωνα που χτύπησε όσον αφορά την επίδοση του κόμματος στις ευρωεκλογές, με τον ΣΥΡΙΖΑ πλέον να κινδυνεύει ακόμα και με μονοψήφιο ποσοστό!
Είναι πλέον καθαρό: Ο Αλέξης Τσίπρας δεν κουβαλάει πάνω του καμία ευθύνη για τις αρνητικές εξελίξεις που έρχονται για την Κουμουνδούρου, αλλά και για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών.

Παράλληλα, μετά και τις τελευταίες εξελίξεις, ο ιστορικός ηγέτης του χώρου δείχνει να είναι απελευθερωμένος από τα στενά όρια του ΣΥΡΙΖΑ. Σαφώς και δεν πρόκειται να αποχωρήσει από αυτόν (εκτός και αν τον ...διαγράψουν), αλλά διαθέτει πλέον το δικαίωμα να κινείται περισσότερο ελεύθερα. Είναι, άλλωστε, σαφές και στον πλέον αδαή πως ο Αλέξης Τσίπρας δεν είχε και δεν έχει σκοπό να επιστέψει ως αρχηγός στον ΣΥΡΙΖΑ. Είπε και ...ελάλησε και αμαρτία ουκ έχει!

Ο Αλέξης Τσίπρας, πάντως, ετοιμάζει να πραγματοποιήσει την πρώτη μεγάλη εκδήλωση του Ινστιτούτου που έχει ιδρύσει, αμέσως μετά τις ευρωεκλογές, μέσα στον Ιούνιο, αν και μπορεί να γίνει η έκπληξη και η εκδήλωση να γίνει ακόμα και πριν τις ευρωκάλπες. Θα είναι το εναρκτήριο λάκτισμα- περισσότερα προσεχώς!

dnews.gr

LMLM

LM