Ελληνικά
Giriş Tarihi : 17-11-2022 21:16

49η Επέτειος Εξέγερσης του Πολυτεχνείου: Ολοκληρώθηκε η πορεία με την αιματοβαμμένη σημαία

49η Επέτειος Εξέγερσης του Πολυτεχνείου: Ολοκληρώθηκε η πορεία με την αιματοβαμμένη σημαία

Ομαλά εξελίχθηκε η πορεία του μπλοκ της ΠΑΣΠ με την αιματοβαμμένη σημαία του Πολυτεχνείου. Η πορεία ολοκληρώθηκε στις 17:20, ενώ ξεκίνησε από τη συμβολή των οδών Ακαδημίας και Ιπποκράτους περίπου 1,5 ώρα νωρίτερα.

Τα μέλη της φοιτητικής παράταξης του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ συγκεντρώθηκαν αρχικά σε εκείνο το σημείο για να ξεκινήσουν την πορεία τους προς το Πολυτεχνείο φωνάζοντας συνθήματα στη μνήμη αγωνιστών της Δημοκρατίας όπως ο Σωτήρης Πέτρουλας και ο Γρηγόρης Λαμπράκης.

Έξω από την πύλη του εμβληματικού κτηρίου της οδού Πατησίων τα μέλη της ΠΑΣΠ άνοιξαν τη σημαία συνεχίζοντας να φωνάζουν συνθήματα, ενώ οι παριστάμενοι ξέσπασαν σε χειροκροτήματα.

Ιδιαίτερα φορτισμένη ήταν η στιγμή κατά την οποία, έξω από τη Βουλή, κράτησαν την ιστορική σημαία φοιτητές διάφορων εθνικοτήτων. Από εκεί, η πορεία συνεχίστηκε απρόσκοπτα προς την αμερικανική πρεσβεία, όπου και ολοκληρώθηκε με τη σημαία να διπλώνεται για να επιστρέψει στην άγνωστη κρύπτη της.

Παράλληλα αναμένεται να ξεκινήσει η πορεία του ΚΚΕ με κατεύθυνση την αμερικάνικη πρεσβεία. Ξεχωριστή πορεία πραγματοποίησε το «μπλοκ» της ΠΑΣΠ με την αιματοβαμμένη σημαία του Πολυτεχνείου, η οποία ολοκληρώθηκε στις 17:20 μπροστά από την πρεσβεία των ΗΠΑ.

Λίγες ώρες πριν, σε 17 προσαγωγές προχώρησαν νωρίτερα ομάδες της Ασφάλειας που πραγματοποιούν προληπτικούς ελέγχους στο κέντρο της Αθήνας. Οι προσαγωγές έγιναν κυρίως από την περιοχή των Εξαρχείων και οι προσαχθέντες οδηγήθηκαν στη ΓΑΔΑ για εξακρίβωση στοιχείων.

Έκλεισαν οι πύλες του Πολυτεχνείου – Σε ισχύ κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Πλήθος κόσμου τίμησε την 49η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, προσερχόμενος σήμερα, Πέμπτη, στο ιστορικό κτιριακό συγκρότημα στην οδό Πατησίων, για να αφήσει λουλούδια και στεφάνια στο μνημείο της εξέγερσης και τη σιδερένια πόρτα που έριξε το τανκ τα ξημερώματα της 17ης Νοεμβρίου 1973.  

Οι πύλες του Πολυτεχνείου έκλεισαν και σε λίγη ώρα θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη εκδήλωση μνήμης της Επιτροπής Εορτασμού της 17ης Νοέμβρη, κατά την οποία θα γίνει η ανάκρουση του ύμνου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, αφού προηγηθεί το προσκλητήριο των νεκρών. Οι εκδηλώσεις μνήμης για την επέτειο της 17 Νοεμβρίου, θα κορυφωθούν με τη μεγάλη πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία. 

 

AdminAdmin