Ελληνικά
Giriş Tarihi : 27-10-2023 11:13

Ισραήλ σε Ρωσία για Χαμάς

Ισραήλ σε Ρωσία για Χαμάς

Mετά τον ΟΗΕ, το Τελ Αβίβ ανοίγει μέτωπο και με την Μόσχα, με αφορμή την επίσκεψη, στην τελευταία, στελεχών της Χαμάς.

Σε μια ιδιαίτερα σκληρή ανακοίνωση, το υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ καλεί την Ρωσία να «απελάσει» του εκπροσώπους της Χαμάς και την εγκαλεί για «στήριξη της τρομοκρατίας».

«Η Χαμάς είναι μια τρομοκρατική οργάνωση χειρότερη από το ISIS», αναφέρει το ισραηλινό υπουργείο Εξωτερικών και προσθέτει:

«Τα χέρια των ανώτερων αξιωματούχων της Χαμάς είναι λερωμένα με το αίμα πάνω από 1.400 Ισραηλινών που σφαγιάστηκαν, δολοφονήθηκαν, εκτελέστηκαν και κάηκαν και είναι υπεύθυνοι για την απαγωγή πάνω από 220 Ισραηλινών, συμπεριλαμβανομένων μωρών, παιδιών, γυναικών και ηλικιωμένων.

Το Ισραήλ βλέπει την πρόσκληση των ανώτερων αξιωματούχων της Χαμάς στη Μόσχα ως ένα αισχρό βήμα που δίνει στήριξη στην τρομοκρατία και νομιμοποιεί τις φρικαλεότητες των τρομοκρατών της Χαμάς», συνεχίζει, προσθέτοντας ότι το Ισραήλ καλεί τη Μόσχα να απελάσει αμέσως τους ηγέτες της Χαμάς.

Νωρίτερα, η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, επιβεβαίωσε ότι βρίσκεται στην Μόσχα, το μέλος του πολιτικού γραφείου της Χαμάς Αμπού Μαρζούκ.

«Πραγματοποιήθηκαν επαφές σε συνέχιση της ρωσικής γραμμής για την άμεση απελευθέρωση των ξένων ομήρων που κρατούνται στη Λωρίδα της Γάζας, και συζητήθηκαν θέματα σχετικά με τη διασφάλιση της εκκένωσης των Ρώσων και άλλων ξένων πολιτών από το έδαφος του παλαιστινιακού θύλακα», ανέφερε το υπουργείο.

Το υπουργείο Εξωτερικών σημείωσε επίσης ότι η Ρωσία επαναβεβαίωσε την αμετακίνητη θέση της για την υποστήριξη της εφαρμογής των αποφάσεων της διεθνούς κοινότητας, συμπεριλαμβανομένων των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ για την ίδρυση ενός κυρίαρχου παλαιστινιακού κράτους εντός των συνόρων του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ και συνύπαρξη με ειρήνη και ασφάλεια με το Ισραήλ.

Ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιχαήλ Μπογκντάνοφ δήλωσε επίσης σήμερα ότι συναντήθηκε με την πολιτική ηγεσία της Χαμάς κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο Κατάρ. Σύμφωνα με τον ίδιο, συζήτησε το θέμα των ομήρων με εκπροσώπους της οργάνωσης.

tvxs.gr

LMLM

LM