Ελληνικά
Giriş Tarihi : 04-07-2024 12:02

Διαγραφή Αυγενάκη από την ΚΟ της ΝΔ μετά την καταγγελία για βιαιοπραγία στο αεροδρόμιο

Διαγραφή Αυγενάκη από την ΚΟ της ΝΔ μετά την καταγγελία για βιαιοπραγία στο αεροδρόμιο

Η καταγγελία μιλά για χειροδικία του πρώην υπουργού εναντίον υπαλλήλου που δεν του επέτρεψε τη επιβίβαση σε πτήση λόγω καθυστέρησης - Σέβομαι την απόφαση διαγραφής μου, αλλά δεν παραδίδω την έδρα μου, τονίζει ο κ. Αυγενάκης

Διεγράφη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας ο βουλευτής Ηρακλείου Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος ενεπλάκη σε βίαιο περιστατικό στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Τον κ. Αυγενάκη παρέπεμψε στην επιτροπή Δεοντολογίας της Νέας Δημοκρατίας ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης, αφού ο βουλευτής παρείχε τις απαραίτητες εξηγήσεις στον διευθυντή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Σταύρο Καλαφάτη, αλλά και στον Πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα.

Ο ίδιος ο κ. Αυγενάκης δήλωσε ότι σέβεται την απόφαση διαγραφής του, όμως δεν θα παραδώσει την έδρα.

Εξάλλου, ο κ. Τασούλας ανακοίνωσε τον αποκλεισμό του κ. Αυγενάκη για δεκαπέντε ημέρες από τις συνεδριάσεις της Βουλής.

«Η συμπεριφορά του συναδέλφου Λευτέρη Αυγενάκη, στον χώρο του αεροδρομίου ήταν απαράδεκτη. Ζήτησα και τον είδα, μου έδωσε εξηγήσεις για τη συμπεριφορά του, αντιλαμβάνομαι ότι ζήτησε συγγνώμη και δημοσίως για αυτήν τη συμπεριφορά, αλλά δεν μπορώ να δεχτώ αυτήν τη συγνώμη από έναν εκπρόσωπο του λαού, ο οποίος έχει την στοιχειώδη υποχρέωση να προασπίζει το κύρος του θεσμού τον οποίον και υπηρετούμε», τόνισε ο κ. Τασούλας, στο πλαίσιο της συζήτησης στην Ολομέλεια για την κύρωση αμυντικών συμφωνιών της Ελλάδας με τη Σαουδική Αραβία.

Η καταγγελία κατά του κ. Αυγενάκη έγινε από την Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων στις Υπηρεσίες των Αεροδρομίων και σύμφωνα με αυτήν, ο κ. Αυγενάκης, ο οποίος επρόκειτο να ταξιδέψει από την ΑΘήνα στην Κρήτη, δεν εμφανίστηκε εγκαίρως στην πύλη επιβίβασης, η οποία έκλεισε, με αποτέλεσμα ο πρώην υπουργός να μείνει εκτός. Η Ομοσπονδία αναφέρει ότι στη συνέχεια ο κ. Αυγενάκης στράφηκε εναντίον των εργαζομένων, στους οποίους άρχισε να φωνάζει.

Όπως αναφέρεται στην καταγγελία, ο πρώην υπουργός φέρεται να χτύπησε με την άκρη του κινητού του στο κεφάλι έναν εργαζόμενο στον έλεγχο εισιτηρίων, ενώ οι υπόλοιποι υπάλληλοι κάλεσαν την αστυνομία.

Η ανακοίνωση γράφει για ξυλοδαρμό, λιποθυμία του υπαλλήλου και χειροδικία εκ μέρους του πρώην υπουργού, ο οποίος με ανάρτησή του στα social media απολογείται για όσα έγιναν, όμως ξεκαθαρίζει πως τα περι «άγριο ξυλοδαρμού», «λιποθυμιών» και «χειροδικίας» είναι «υπερβολές και ανακρίβειες». Όπως αναφέρει ο κ. Αυγενάκης, το συμβάν περιορίστηκε σε διαφωνία και λεκτική ένταση.

Σε δηλώσεις του στον Talk Radio, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κωνσταντίνος Διαμαντής είπε μεταξύ άλλων ότι η καταγγελία έγινε από υπαλλήλους που ήταν παρόντες στο επεισόδιο, ενώ ο υπάλληλος, κατά του οποίου κινήθηκε ο κ. Αυγενάκης, δεν θέλησε να μιλήσει. Ο κ. Διαμαντής διευκρίνισε ότι είχαν προηγηθεί τέσσερις αναγγελίες με το όνομα του Λευτέρη Αυγενάκη, όμως όταν εκείνος δεν ανταποκρίθηκε, η πύλη έκλεισε.

Ο ίδιος ο κ. Αυγενάκης, μιλώντας την Τετάρτη στον ΣΚΑΪ ξεκαθάρισε πως, αν υπάρξει νομικό πρόβλημα, θα ζητήσει την άρση της βουλευτικής του ασυλίας.

euronews

LMLM

LM