Avrupa
Giriş Tarihi : 06-03-2024 12:07

AB, zorla çalıştırılan işçilerin emeğiyle üretilen ürünleri almayacak

AB, zorla çalıştırılan işçilerin emeğiyle üretilen ürünleri almayacak

Avrupa Birliği Parlamentosu ve Avrupa Konseyi, zorla çalıştırılan kişilerin iş gücü ile elde edilen ünlerin yasaklanması konusunda anlaşma sağladı.

Avrupa Birliği Konseyi ve Avrupa Parlamentosu, zorla çalıştırılan kişilerin iş gücü ile üretilen ürünlerin Avrupa ortak pazarına girişinin yasaklanmasına yönelik anlaşmaya vardı.

Anlaşma, AB Komisyonu ile üye devletlerin, zorla çalıştırılan işçileri sömüren şirketleri belirleme ve ürünlerini yasaklama konusundaki sorumluluklarını belirliyor. 

Belçika Ekonomi ve Çalışma Bakanı Pierre-Yves Dermagne, konuya ilişkin açıklamasında, anlaşmanın söz konusu şirketlerin iş modelini kırmayı amaçladığını söyledi.

Dermagne, "Bu düzenlemeyle, ister Avrupa'da ister yurt dışında üretilsin, bu şirketlerin ürünlerine tek pazarımızda yer olmadığından emin olmak istiyoruz." diye konuştu.  

Belçika, halihazırda Avrupa Birliği dönem başkanlığını yürütüyor.

Yasaklar, AB dışında zorla çalıştırılan işgücüyle üretilen ürünlerin yanı sıra AB içinde, yurt dışında üretilmiş parçalar kullanılarak üretilen ürünleri de kapsayacak.

Geçici anlaşmanın resmi olarak yürürlüğe girebilmesi için Avrupa Parlamentosu ve Konsey tarafından resmi olarak onaylanması gerekiyor.

euronews

LMLM

LM