Avrupa
Giriş Tarihi : 19-01-2024 10:23

Arnold Schwarzenegger, Almanya’da havalimanında gözaltına alındı

Arnold Schwarzenegger, Almanya’da havalimanında gözaltına alındı

Avusturya doğumlu ünlü Amerikalı aktör ve eski Kaliforniya Valisi Arnold Schwarzenegger, Almanya’da Münih Havalimanı’nda gözaltına alındı. Dün 3 saat gözaltında tutulduktan sonra serbest bırakılan Schwarzenegger'in, bir dernek yararına açık artırmaya çıkaracağı lüks saatini beyan etmediği iddia ediliyor.

Saatin satışının Avrupa Birliği (AB) sınırları içinde gerçekleşmesi planlandığı için Schwarzenegger hakkında vergi kaçırdığı suçlamasıyla soruşturma açıldı.

AB kurallarına göre birlik sınırlarına 10 bin euro veya daha fazla nakit veya belli değerli eşyalarla giren kişilerin bunları beyan etmesi gerekiyor.

Öte yandan BBC’nin ABD’deki ortağı CBS News’e konuşan bir kaynak, Schwarzenegger’in beyan formu doldurmasının talep edilmediğini söyledi.

Aynı kaynağa göre Schwarzenegger vergiyi ödemek istedi fakat bu kez de çeşitli sorunlarla karşılaştı. Önce Schwarzenegger’den ödemeyi kartla almak isteyen gümrük memurlarının POS cihazı çalışmadı. Schwarzenegger en yakın bankadan para çekmek istediğinde, bankanın kapalı olduğu ortaya çıktı. ATM’den para çekmek istediğinde ise ATM’nin nakit limiti yetersiz kaldı. Bunun üzerine 76 yaşındaki aktör serbest kalabilmek için gümrük memurlarının çalışan bir POS cihazı bulup getirmesini beklemek zorunda kaldı.

Alman gazetesi Bild’e konuşan Schwarzenegger’in sözcüsü “Havalimanında yaşananlar aksaklıklarla dolu bir komedi filmi gibiydi, çok komik bir polisiye filmi çıkabilir bu olaydan” dedi.

Bild’e göre ünlü aktör olay sırasında sakinliğini korudu. Gazetenin yayımladığı fotoğraflardan birinde Schwarzenegger’in gülümseyerek, üzerinde “Avusturya için” yazan saat kutusunu kameraya gösterdiği görülüyor.

Yerel basına göre bu saat, lüks saat üreticisi Audemars Piguet tarafından Schwarzenegger için özel olarak üretilmişti.

Audemars Piguet’nin saatleri yüz binlerce dolara satılabiliyor.

Saatin bugün Avusturya’nın Kitzbuhel kentinde Schwarzenegger İklim İnisiyatifi’e bağış toplama yemeğinde açık artırmaya çıkarılması bekleniyor.

5 yıldızlı Stanglwirt Oteli’nde düzenlenecek yemeğin basın metninde başka sanat eserleri, imzalı ürünler ile spor ve film dünyasından deneyimlerin satışa çıkacağı yer alıyor.

Bild’in edildiği açık artırma listesine göre sadece 20 adet üretilen bu saatin içinde Arnold Schwarzenegger’in bir fotoğrafı ile “Arnold Classic” yazısı yer alıyor.

Saat 50 bin eurodan açık artırmaya çıkacak.

BBC

LMLM

LM