Ελληνικά
Giriş Tarihi : 26-04-2023 11:45

Απεγκλωβισμός Ελλήνων από το Σουδάν

Απεγκλωβισμός Ελλήνων από το Σουδάν

Ακόμα δεκατρία άτομα, Έλληνες και μέλη των οικογενειών τους, απεγκλωβίστηκαν από το Σουδάν και αφίχθηκαν αργά χθες το βράδυ (25.04.2023), με πτήσεις γερμανικών αεροσκαφών, στο Αμμάν της Ιορδανίας.

Στους απεγκλωβισθέντες συμπεριλαμβάνεται ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νουβίας κ.κ. Σάββας.

Ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, έχει εκφράσει τις θερμές ευχαριστίες του στην Γερμανίδα ομόλογό του, Annalena Baerbock, για τη βοήθεια που παρέχει η χώρα της στις προσπάθειες απεγκλωβισμού Ελλήνων και μελών των οικογενειών τους από το Σουδάν.

Η διαδικασία και οι ενέργειες για τον απεγκλωβισμό συμπατριωτών μας και μελών των οικογενειών τους από το Σουδάν συνεχίζονται σε στενό συντονισμό με τους εταίρους στην ΕΕ και τους συμμάχους μας.

Επιπλέον, έγινε γνωστό ότι σήμερα στις 16:00 αναμένεται η άφιξη του Δεύτερου Α/Φ C-27 με την μεταφορά των Ελλήνων του Σούδαν στο αεροδρόμιο της Τανάγρας.

Πληροφορίες της ΕΡΤ αναφέρουν ότι η προσγείωση του ελληνικού αεροσκάφους που θα μεταφέρει Ρουμάνους, Φινλανδούς και Έλληνες από το Τζιμπουτί και την Ιορδανία αναμένεται να προσγειωθεί στις 4 το απόγευμα στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Τανάγρας.

LMLM

LM