Türkiye
Giriş Tarihi : 29-12-2023 11:30

Kuzey Marmara Otoyolu'nda zincirleme kaza: 10 kişi hayatını kaybetti

Kuzey Marmara Otoyolu'nda zincirleme kaza: 10 kişi hayatını kaybetti

Kuzey Marmara Otoyolu'nda, 3’ü yolcu otobüsü yedi aracın karıştığı zincirleme trafik kazasında 10 kişi hayatını kaybetti, 61 kişi yaralandı. Kazaya karışan yedi aracın sürücüleri hakkında gözaltı kararı verildi.

Sürücülerden altısı gözaltına alındı. Hastaneye kaldırılan bir yaralı sürücü de tedavisinin ardından gözaltına alınacak.

Kaza, 04.36’da Sakarya'da Kuzey Marmara Otoyolu Tekeler Mevkiinde, otoyolun İstanbul yönü Dağdibi mevkisinde meydana geldi.

Demirören Haber Ajansı'na (DHA) göre yoğun sisin oluştuğu yolda, ilk olarak sol şeritte yavaşlayan kamyonete arkasından gelen yolcu otobüsü çarptı.

Araçlar, yolun sol şeridinde kaza nedeniyle dururken, otobüsteki yolculardan bazıları da yola indi.

Sis nedeniyle görüş mesafesinin düştüğü yolda, arkadan gelen, aralarında iki yolcu otobüsü ve iki TIR'ın da olduğu beş araç daha kazaya karıştı.

Kazada hayatını kaybedenler arasında, otobüsten inen yolcuların da olduğu bildiriliyor.

DHA'ya konuşan kazazelerden Esme Tosun, "Bir ses duyduk, bir anda oldu. Sağ tarafımı vurdum. Boynum ağrıyor. Çok sis vardı. Biri geldi bize vurdu. Bizim otobüste duramadı, bariyerlere çarptı" dedi.

Bir diğer kazazede Senem Yüker de, "Nasıl oldu göremedik, her yer sisliydi. Cam birden bire patladı, geldi gözüme değdi. Ortalık bir anda karıştı, ne olduğunu anlayamadım. Hemen indik aşağıya. Kayseri'den geliyorduk....Kaza sonrası neler oldu hiç bilmiyorum, ben kendimden geçmişim" diye konuştu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından, “Yaralılar 30 ambulans ile hastanelere nakledilmiştir. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Tedavileri devam eden yaralıların sağlıklarına kavuşmaları için gereken her şey yapılmaktadır” dedi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya da, “Adapazarı’nda yaşanan trafik kazası içimizi yaktı" dedi, hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı diledi.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş da kazada hayatını kaybedenler için başsağlığı mesajı yayımladı.

Karayolları ekiplerinin de temizlik çalışmasını tamamlamasıyla Kuzey Marmara Otoyolu'nun İstanbul yönü, 6 saat sonra yeniden trafiğe açıldı.

 

Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, kaza ile ilgili olarak Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatıldığını açıkladı.

Bakan Tunç, "Bir Cumhuriyet başsavcı vekili koodinesinde üç Cumhuriyet savcısı görevlendirilmiştir” dedi.

Sakarya Cumhuriyet Başsavcısı Osman Köse de kaza bölgesine giderek inceleme yaptı.

BBC

LMLM

LM