Avrupa
Giriş Tarihi : 31-08-2023 12:09

'La Tomatina' Festivalinde 150 ton domates fırlatıldı

'La Tomatina' Festivalinde 150 ton domates fırlatıldı

İspanya’da düzenlenen “La Tomatina” adlı festivalde domates savaşı yapan katılımcılar birbirlerine 150 ton domates fırlattı.

İspanya'nın Valencia bölgesindeki Bunol kasabasında her yıl geleneksel olarak düzenlenen “La Tomatina” festivali renkli görüntülere sahne oldu.

SOKAKLAR KIRMIZIYA BOYANDI
Dünyanın farklı bölgelerinden çok sayıda turistin geldiği festivalde katılımcılar birbirlerine 150 tondan fazla domates fırlatarak eğlenirken Bunol kasabasının sokakları adeta kırmızıya boyandı.
Bunol Belediye Başkanı Virginia Sanz, festivale dünyanın farklı ülkelerinden gelen turistlerin de aralarında bulunduğu 20 bin kişinin katıldığını ifade ederek etkinlik sırasında herhangi bir sorun yaşanmadığını bildirdi. Festivalin güvenliğini sağlamak için ise 200 sivil muhafız ve 1 helikopter görev yaptı.

YILLAR ÖNCE GENÇLER ARASINDA ÇIKAN TARTIŞMAYLA BAŞLADI
Bunol kasabasında her yıl geleneksel olarak Ağustos ayının son Çarşamba gününde yapılan “La Tomatina” etkinliğinin, 1945 yılındaki bir festival sırasında gençler arasında çıkan tartışmada birbirlerine domates fırlatmasıyla başladığı belirtiliyor.
Ardından ertesi sene yine aynı festivalde kasabalı gençlerin domates savaşını tekrarlamasıyla etkinliğin doğduğu söyleniyor.

TÜKETİME UYGUN OLMAYAN DOMATESLER TERCİH EDİLİYOR
Yetkililer festivalde özellikle tüketime uygun olmayan, sulu ve yumuşak domateslerin kullanıldığını ifade ederken, güvenli bir domates savaşı için de fırlatmadan önce domatesleri ezmenin zorunlu olduğunu belirtiyor.

cnnturk

LMLM

LM